Neobičan putnik

Francuz pješke dovukao svoju kućicu u Hercegovinu

Lifestyle / Flash | 15. 06. 2016. u 05:53 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvadesetčetvorogodišnji Francuz Felix Vomurin u utorak je, pješačeći prema Hrvatskoj i vukući malu "kućicu", kratko boravio u Trebinju.

Ovaj neobičan putnik je izazvao pažnju građana, koji su ga, u želji da dobiju što više informacija o njegovom putovanju, ponudili pićem u jednom ugostiteljskom objektu, piše Srna.

Vomurin kaže da je odlučio da lagano i detaljno na ovaj način upozna svoj kontinent, te da je sam uradio mali dom na prikolicu koji za sobom vuče i u kome se nalazi sve što mu je potrebno za život tijekom putovanja.

Kaže da je planirao otići do Dubrovnika, zatim u Crnu Goru, Albaniju i Grčku, te ističe da će dalje putovanje odrediti naknadno.

Na put je iz francuskog Nanta krenuo prošle godine u travnju, a do sada je sa svojom kućicom prepješačio Švicarsku, Njemačku, Austriju, Češku, Slovačku, Mađarsku, Hrvatsku i Srbiju, a u BiH je stigao početkom ovog mjeseca.

Posebno ga, kako dodaje, raduju razgovori sa ljudima.

"Put mi ne pada teško. Onako kako se osjećamo tako će nam i biti. Ovo je za mene prelijepo iskustvo u kome uživam", kaže Vomurin.

Kopirati
Drag cursor here to close