Cosmoprof

Frizeri iz BiH sudjelovali na prestižnom sajmu u Italiji

Lifestyle / Flash | 02. 04. 2015. u 19:29 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi kluba frizera "Sarajevo" sudjelovali su na "Cosmoprofu", najvećem svjetskom sajmu ljepote koji se svake godine održava u Bologni u Italiji. 

Majstori sa makazama iz Sarajeva imali su priliku da na skoro 100.000 kvadratnih metara izložbenog prostora saznaju više o novim trendovima šišanja, farbanja, ispravljanja kose, ali i vide novu i najsuvremeniju opremu za frizerske i salone ljepote.

''To je isto kao da nogometni treneri odu na finale SP-a ili Lige prvaka. Drago nam je što smo bili dio ovog velikog događaja za frizere, ali i modne stručnjake. Svaki dolazak na "Cosmoprof" za nas ima ogroman značaj, jer na jednom mjestu možemo vidjeti najbolje svjetske frizere, ali i revije, kao i kupiti novu opremu i vdijeti dosta stvari vezanih za ljepotu i modu'' kaže Haris Hodžić, predsjednik kluba frizera "Sarajevo".

Poznati sarajevski frizer koji je zanat ''ispekao'' u Londonu ističe da su imali priliku da se upoznaju sa Elenom Spurio, vlasnicom i glavnim menadžerom  "Farmavite".

''Elena je sve oduševila, a uskoro bi je trebali vidjeti i u Sarajevu. Pozvao sam je da bude specijalna gošća na "Sarajevo Hair Show", koji bi krajem srpnja trebao održati u bh. prijestolnici. Elena je sa Selmom Salčin razgovarala oko odlaska ekipe frizera iz BiH na veliku reviju "Farmavite" u Barcelonu, na kojoj će biti najbolje ekipe ovog prestižnog brenda iz cijelog svijeta'' rekao je prvi čovjek kluba frizera "Sarajevo".  

Kopirati
Drag cursor here to close