Na more

Gdje će ljetovati bh. političari: Pune ruke posla, ali na more se mora

Lifestyle / Flash | 20. 06. 2015. u 11:53 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Približava se vrijeme godišnjih odmora, a "Dnevni avaz" je i ove godine istražio gdje će ljetovati brojni bh. predsjednici, premijeri, ministri, parlamentarci i drugi političari. Iako je, sudeći prema aktualnoj političkoj situaciji u BiH, teško nekome do odmora, jer uzavrela politička atmosfera dostiže svoj vrhunac. Pred domaćim političarima su pune ruke posla, vlast u FBiH se raspala, u Republici Srpskoj su ozbiljni nagovještaji da će se to dogoditi... Sudeći prema izjavama, bh. politički dužnosnici ove godine nisu izabrali egzotične destinacije. Ništa od Maldiva, Kariba, Azurne obale, barem prema onome što su rekli novinarima.

Većina njih tvrdi da će ljetovati na Jadranu s obitelji i prijateljima. Neki su nam kazali da zbog brojnih poslovnih obaveza neće ni stići iskoristiti godišnji odmor, neki se još nisu odlučili, a pojedini, poput federalnog premijera Fadila Novalića, kažu da ne znaju ni proceduru pri uzimanju godišnjeg odmora.

Mladen Ivanić, predsjedavajući Predsjedništva BiH - Tradicionalno u Crnu Goru

Mladen Ivanić, predsjedavajući Predsjedništva BiH i lider PDP-a, kaže da će i ove godine na ljetovanje u susjedstvo. Ivanić ističe da godinama odmor provodi u Crnoj Gori.

''Tradicionalno ljetujem u Crnoj Gori. U jednom malom crnogorskom mjestu moj otac je još davno kupio vikendicu, tako da ću i ove godine odmor provesti tamo'', kazao je Ivanić.

Ognjen Tadić, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda PSBiH - Dvoumim se zbog troškova

Ognjen Tadić (SDS), zamjenik predsjedavajućeg Parlamentarne skupštine BiH, još nije odlučio gdje će ljetovati. Dvoumi se, kaže, zbog troškova.

'' Još ne znam gdje ćemo ići. Prošle godine smo bili u Crnoj Gori, a za ovu je još rano da govorim. Čekam da se primakne vrijeme godišnjih odmora u Parlamentarnoj skupštini BiH. Ne dvoumim se između destinacija, nego između troškova'', iskren je Tadić.

Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH - Opet u Turskoj?

Iz Ureda Bakira Izetbegovića (SDA) nisu odgovorili na upit o godišnjem odmoru te nije poznato kako će ovaj član Predsjedništva BiH iskoristiti svoje zakonsko pravo.

On je u javnosti u više navrata izjavljivao da se "ne sjeća kad je bio na odmoru", ali proteklih godina je, prema navodima medija, u vrijeme godišnjih odmora često boravio u Turskoj.

Novalić ne zna proceduru, Cvijanović neće na odmor

Fadil Novalić (SDA), premijer Vlade Federacije BiH, rekao je da ne poznaje ni proceduru uzimanja godišnjeg odmora.

'' Nisam išao ni prošle, a ne znam hoću li imati vremena i ove godine otići na odmor'' rekao je Novalić. Njegova kolegica Željka Cvijanović (SNSD), premijerka Vlade Republike Srpske, kako saznaje Avaz, za sada nema ništa isplanirano, jer, navodno, godinama ne koristi godišnji odmor.

Ministri prometa i komunikacija ljetuju na jugu BiH - Matanović i Lasić u Neumu

Ministri prometa i komunikacija na državnom i federalnom nivou Slavko Matanović (DF) i Denis Lasić (HDZ) rekli su nam da će svoj godišnji odmor provesti u jedinom bh. gradu na moru - Neumu.

'' Još ne razmišljam o ljetovanju, o tome ću tek tamo kad krenu kolektivni godišnji odmori. Već godinama sam u Neumu, pa ga, vjerojatno, ni ove godine neću zaobići'' rekao je Lasić.

Igor Crnadak, ministar vanjskih poslova BiH - Ljetovanje u Hrvatskoj ili Grčkoj

Igor Crnadak (PDP), ministar vanjskih poslova BiH, nada se da će imati vremena s porodicom otići na more.

''Rođen sam u ljetnom razdoblju pa mi je to i najdraži dio godine. Ako budemo išli, bit će to krajem srpnja ili početkom osmog mjeseca. Lokacija još nije sigurna, ali bit će to Hrvatska ili Grčka, treće opcije mislim da nema'', rekao je Crnadak.

Mirko Šarović, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH - Kolovoz u Budvi

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa ide na more u kolovozu.

''U kolovozu ću boraviti na Crnogorskom primorju u Budvi. Ako stignem, gledat ću u narednom periodu da iskoristim za odmor još tri-četiri dana i to je to'', kratko je rekao Šarović.

Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a - Moje more je Boračko jezero

Rođeni Konjičanin Nermin Nikšić, predsjednik Socijaldemokratske partije, kaže da će biti s porodicom i prijateljima.

''Moje more je Boračko jezero. Još ne znam kad ni koliko dana ću moći ostati. Ali taj termin ću prilagoditi obavezama u Parlamentu i SDP-u, gdje imamo mnogo obaveza, idu pripreme za kongres i izbor predsjednika stranke'', rekao je Nikšić.

Mladen Bosić, predsjednik SDS-a - Jadran, ništa od luksuza

Mladen Bosić, lider Srpske demokratske stranke (SDS), nije još odlučio gdje će ljetovati.

''Bit će to skromno ljetovalište s obitelji uglavnom. Neće biti nikakva atraktivna lokacija. Dvoumimo se između Crne Gore i Hrvatskog primorja, a na odmor idem kada nastupe pauze u ustanovama'', naglasio je Bosić.

Željko Komšić, predsjednik Demokratske fronte - Ako odem, bit će to Podstrana kod Splita

Željko Komšić, predsjednik DF-a i poslanik u Parlamentarnoj skupštini BiH, nije siguran hoće li igdje ići na ljetovanje.

''Ako kojim slučajem budem išao, onda je to već godinama isto mjesto - Podstrana kod Splita. Mi samo tu idemo'', obznanio je Komšić.

Marina Pendeš, ministrica obrane BiH - Sigurno u Hrvatskoj

Marina Pendeš (HDZ), ministrica odbrane BiH, još se dvoumi hoće li ići, ali, ako bude, dileme u vezi s destinacijom nema.

''Ljetovat ću u Hrvatskoj, to je sigurno. Dvoumim se između Splita i Trogira'', kazala je Pendeš.

Anton Kasipović, ministar pravde RS - Godinama u Promajni

Anton Kasipović (SNSD), ministar pravde u Vladi RS, i 14. godinu će provesti u Promajni kod Makarske. Kasipović kaže da je navikao tamo ljetovati, a i nije mu daleko.

''Već 13 godina odlazim u to mjesto i osjećam se lijepo. Mediji pišu da imam luksuzne apartmane u Opatiji i Istri, ali, kao što vidite, nije tako. Navikao sam na Promajnu i tu ću se i ove godine odmarati s porodicom'', rekao je Kasipović.

Branislav Borenović, šef Kluba poslanika PDP-a u NSRS - Preko Niša do Grčke

Branislav Borenović, šef Kluba poslanika PDP-a, ima drugačiju rutu - iz Banje Luke, preko Niša, do Grčke.

''To je obiteljska tradicija. Moja supruga je iz Niša i svaki godišnji odmor počinjemo u tom kraju, kod njenih. Poslije toga ćemo otići u Grčku, iako još ne znam destinaciju'', istakao je Borenović.

Srebrenka Golić, ministrica za prostorno uređenje RS - Ljetuje u Tučepima

Srebrenka Golić (SNSD), ministrica za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS, kaže da još ništa nije rezervirala, ali da su njen izbor uvijek Hrvatsko primorje i Dalmacija.

''Prethodnih godina sam ljetovala u Tučepima i na Makarskoj rivijeri. To su privatni smještaji, a išli smo suprug i ja. Iako još ništa nisam rezervirala, vjerujem da ću i ove godine ići na ista mjesta. Osim toga što su to prelijepe destinacije za odmor, ujedno su i blizu'', istaknula je Golić.

Predsjednici FBiH i NSRS - Čavara i Čubrilović ne znaju gdje će

Nedeljko Čubrilović (DNS), predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, koristit će godišnji odmor u razdoblju skupštinske pauze, a to je od 20. srpnja do kraja kolovoza, ali Čubrilović još ne zna hoće li negdje ići ili će ostati kod kuće.

I Marinko Čavara (HDZ), predsjednik Federacije BiH, kratko je rekao da je još bez planova.

Kopirati
Drag cursor here to close