Slab odziv na humanitarni koncert

Gdje je nestalo veliko srce Mostaraca i Mostarki?

Super događaj, slabo popraćen.
Lifestyle / Flash | 22. 09. 2024. u 21:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostar je večeras podbacio. Na humanitarni koncert "Hrabro srce", nažalost nije se odazvalo ni pedeset građana.

Inače, Mostar je danas bio domaćin Dječjeg festivala "Čarobni dan za dijete" i humanitarnog koncerta "Hrabro srce".

Ovaj događaj organizira Humanitarna Udruga "Zvoničica" u suradnji s brojnim lokalnim udrugama i organizacijama.

Događaj je organiziran kako bi se prikupljala potrebna sredstva za nabavku glukagona, lijeka koji može spasiti život osobi s dijabetesom u slučaju hipoglikemije.

Nažalost građani se nisu odazvali na ovaj hvale vrijedan događaj, iako su Mostarci i Mostarke 'poznati' po velikom srcu i odzivu humanitarnim akcijama.

Na ovom događaju nije bilo ni političara i političkih sljedbenika koji se u zadnje vrijeme pojavljuju na svakom koraku, na promociji slikovnica, slika, na gradilištima, posjećuju pčelare, klubove, institucije i da ne nabrajamo dalje, no ''zaboravljaju'' se pojaviti na događaju na kojem konkretno mogu pomoći.

Iako je možda bolje postaviti pitanje zašto se mora pomagati i organizirati humanitarna akcija za kupovinu prijeko potrebnog lijeka, umjesto da se isti financira iz proračuna, naprimjer kao što se financira predizoborna promocija političara. Zašto današnji događaj jednostavno nije mogao biti dan posvećen djeci, tjelesnoj aktivnosti, glazbi i dobroj zabavi?

Inače tijekom današnjeg dana velik broj djece na Kantarevcu je uživao u programu koji je bio pristupačan za svako dijete, a kako su najavili organizatori imao je''dobar štih'', te bio je ispunjen i edukacijskim varijacijama, igrama, zabavom i smjehom.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Bljesak.info (@bljesak.info)

Djeca su imala priliku upoznati se s umjetnošću i vještinama s kojima do sada možda nisu imali priliku sresti se.

Na Festivalu djece, svoje vještine pokazali su i predstavnici Muzičke škole I. i II. stupnja Mostar, odreda izviđača Neretva, ragbi kluba Herceg...

Humanitarni koncert ''Hrabro srce'' započeo je u 21 sat na Kantarevcu, počeo je nasupom Lane Hamza i benda Institucija iz Sarajeva, u pratnji koncerta Sax it up, koji je zadužen za zvuk saksofona te dj Kiiwija.

Cijena ulaznice bila je 10 KM. 

Ukoliko je netko i dalje zainteresiran podržati i pomoći u skupljanju novca za kupovinu lijeka, više informacija može potražiti na stranici Humanitarne udruge Zvončica.

Kopirati
Drag cursor here to close