Milo Moire

Gola umjetnost: S neznacima pravi gole selfije

Lifestyle / Flash | 21. 10. 2015. u 10:29 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Milo Moire je čuvena konceptualna umjetnica i to uopće nije slučajno, svaki njezin performans podrazumijeva da se ona skine gola.

Što, naravno, treba podržati. Među njezinim poznatim performansima je izbacivanje jaja sa bojom iz vagine, gola vožnja u gradskom prijevozu, ili gola šetnja po galeriji, s bebom u rukama. Primjećujete šablon?

PLOPEGG #THE BLUE MAURITIUS (Mauritius 2015) UNCENSORED from Milo Moiré on Vimeo.

Serija performansa „Goli selfiji“ karikira pop kulturni masovni fenomen autoportreta na društvenim mrežama. Umjetnica pravi selfije sa prolaznicima koristeći kameru na daljinsko upravljanje i Milo Moire je, za razliku od prolaznika, gola.

“Kroz tjelesnu interakciju s ljudima koji žele selfi sa mnom, hoću ustanoviti trenutak kontakta između realnog i digitalnog otkrića intimnosti. Tako se stvara novi meta-nivo samopromocije”, objašnjeno je u opisu snimka. Dakle, u pitanju je kritika modernog, egocentričnog društva.

Milo Moire je obavila performans u više gradova Europe, a u Parizu su je uhitili zbog golotinje na javnom mjestu. E, to se zove stradati za svoju umjetnost.

NAKED SELFIES | Performance by Milo Moiré (2015) from Milo Moiré on Vimeo.

Kopirati
Drag cursor here to close