Kapitalac

Hercegovci upecali soma dužeg od dva metra i teškog 120 kg

Lifestyle / Flash | 11. 07. 2015. u 17:19 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon više od dva sata borbe dva trebinjska ribolovca Goran Berak i Zdravko Damjanac u subotu su mjestu Orah u neposrednoj blizini manastira Dobrićevo ulovili soma kapitalca dužine dva metra i trideset centimetara i težine preko sto dvadeset kilograma.

Ovo je apsolutni rekord što se tiče ribolova na bilećkom jezeru. Ovaj jezerski monstrum ulovljen je sa bućkalicom i mamcem sunčicom, a ribari su koristili silk dvadesetpeticu, javlja Lokoportal.com.

Goran i Zdravko su lovili iz čamca na jezeru, a kako se nisu nadali ovom rekordnom ulovu nisu sa sobom imali nikakvu dodatnu opremu pa su u želji što prije izvući ovu sominu raskrvarili šake i zadobili više lakših povreda.

Prilikom izvlačenja soma u pomoć im je pristigao i iskusni ribolovac Strajo Berak bez koga, kako je Lokoportal.com doznao od Gorana i Zdravka, ne bi uspjeli izvući ovo jezersko čudo.

Vijest o ovom zaista nesvakidašnjem ulovu brzo se proširila, pa je veliki broj ljudi iz Trebinja i Bileće požurio ka jezeru kako bi vidjeli soma i ovaj događaj zabilježili fotoaparatom.

Kopirati
Drag cursor here to close