Meteoalarm

Hercegovina: Izdano crveno upozorenje zbog obilne kiše i jakog vjetra

U BiH umjereno do pretežno oblačno s kišom
Lifestyle / Flash | 30. 11. 2017. u 07:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog obilne kiše i jakog vjetra za područje Hercegovine su upaljeni narančasti i crveni meteoalarm. Za područje trebinjske regije upaljen je crveni meteoalarm koji označava izuzetno opasno vrijeme.

''Iznimno intenzivan meteorološki događaj je prognoziran. Velika šteta i nezgode su moguće na velikom području i to u većini slučajeva s opasnošću po život. Često se informirajte o očekivanim meteorološkim uvjetima i rizicima. Slijedite naredbe i savjete dane od strane vaših državnih tijela u bilo kojim uvjetima i budite spremni na izvanredne mjere'', navedeno je upozorenju.

Za područje mostarske i livanjske regije izdano je narančasto upozorenje zbog kiše.

''Vrijeme je opasno. Neuobičajene vremenske prilike su prognozirane. Šteta i ljudske žrtve su moguće. Budite oprezni i redovno se informirajte o očekivanim meteorološkim uvjetima. Budite svjesni rizika koji je neizbježan. Slijedite uputsva dana od strane vaših državna tijela'', stoji u upozorenju narančastog meteoalarma.

U Bosni i Hercegovini danas će prevladavati umjereno do pretežno oblačno s kišom.

Poslijepodne padaline, uglavnom, u Hercegovini u istočnoj i dijelovima centralne Bosne. U večernjim satima i u noći sa četvrtka na petak nove padalina. Očekivana količina padalina u Hercegovini od 50 do 80, lokalno do 100 l/m2, u zapadnim i jugozapadnim dijelovima Bosne od 40 do 60 l/m2, a u ostalim dijelovima od 5 do 10 l/m2. Vjetar slab do umjeren jugozapadni.

U Hercegovini na istoku i jugozapadu Bosne, tijekom prijepodneva, s jakim udarima. U večernjim satima u Bosni vjetar u skretanju na sjeveroistočni. Dnevna temperatura zraka od 6 do 12, na jugu od 12 do 16 stupnjeva.

U Sarajevu pretežno oblačno s kišom. Tijekom dana padaline postupno slabe. Dnevna temperatura oko 12 stupnjeva

U Bosni i Hercegovini jutros je oblačno s kišom.

Temperature zraka u 07.00 sati: Bjelašnica 0 stupnjeva, Bihać 2, Prijedor, Sanski Most, Sokolac 4,   Banja Luka, Drvar 5, Gradačac, Zenica, Zvornik 6, Doboj, Ivan Sedlo, Jajce 7, Bijeljina, Livno 8,  Bugojno 10, Sarajevo, Tuzla 11, Grude, Široki Brijeg 12, Trebinje 13, Mostar 14 i Stolac 15 stepeni, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.  

 

Tmurno i hladno vrijeme, praćeno padalinama, loše će danas djelovati na većinu populacije.

Tegobe kod kroničnih bolesnika i meteoropata bit će izraženije. Neophodno je umanjiti aktivnosti i posvetiti pažnju primjerenom odijevanju.

Osjet hladnoće dodatno će se pojačati uslijed vjetra i povećanog sadržaja vlage u zraku, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close