Igra prijestolja

Hrvatska ispala iz igre, Kraljev grudobran seli u Španjolsku

Lifestyle / Flash | 20. 08. 2015. u 15:31 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je prije nekoliko dana fanovski portal Winter Is Coming pisao o tome da će se šesta sezona serije "Igra prijestolja" snimati u španjolskoj Gironi, počelo se nagađati da je Hrvatska u potpunosti ispala iz igre.

A sad je na portalu objavljena nova informacija prema kojoj su prethodna nagađanja točna. Prenosi se da su radovi na slaganju seta započeli u Pechini, a objavljeni su i datumi za snimanje na različitim lokacijama.

U Gironi bi se trebalo snimati od 3. do 18. rujna, a Los Siete Reinos piše da je Girona potvrđena kao lokacija na kojoj će se snimati Braavos (u prošloj sezoni šibenske lokacije), ali i slavni Kraljev grudobran, koju je dosad "glumio" Dubrovnik. "Žao nam je, Dubrovnik. Čini se da vi stvarno gubite ove godine", stoji na stranici.

Svoju priču portal temelji i na razgovoru s jednim od redatelja serije Jeremyjem Podeswom koji je na pitanje o svom rasporedu odgovorio da ove godine snima na četiri različite lokacije u Španjolskoj i da će u novoj sezoni koristiti snimke nastale u Hrvatskoj prošle godine.

Što se događa s ostalim hrvatskim lokacijama, nije poznato.

Španjolska je privlačna još od prošle godine

Inače, snimajući petu sezonu, kabelska mreža HBO po prvi je put dobila pristup palači u Sevilli. Snimanje je tamo trajalo mjesec dana.

Španjolci su to maksimalno iskoristili, a Pepe Pallares jedan je od vodiča koji turistima pokazuje vodoskoke u sklopu ture koja se organizira zbog snimanja "Igre prijestolja". On ih vodi kroz palače i vrtove i objašnjava gdje je snimana koja scena.

Pallares je jedan od 85.000 lokalnih stanovnika koji su se prijavili kao statisti za snimanje "Igre prijestolja". Od 5.000 onih koji su bili na castingu, samo su se neki stvarno pojavili u seriji. Unatoč tome, Pepe Pallares ima poseban odnos s ovim izmišljenim svijetom i zabavno mu je voditi posjetitelje kroz palaču, piše DW. "Kada idemo prema vrtovima, posjetitelji viču: 'Pa ti vodeni vrtovi stvarno postoje!'", prepričava Pallares.

Štoviše, mnogi fanovi u izmišljenoj seriji pronašli su sličnosti sa španjolskom politikom, kaže Pallares.

U svakom slučaju, na "Igru prijestolja" često se referiraju i tamošnji političari, a možda je i to jedan od razloga zbog kojeg je HBO tamo odlučio nastaviti snimanje.

U svakom slučaju, u rujnu počinje snimanje šeste sezone "Igre prijestolja", a Španjolska će od ovog imati ne samo koristi u Sevilli već i na području cijele Španjolske.

Kopirati
Drag cursor here to close