Potvrdila službena analiza

Hrvatsko more najčišće je more u Europi

Analiza je na temelju prošlogodišnjih podataka pokazala da je 99.1 posto hrvatskih obalnih područja dobilo izvrsnu ocjenu u pogledu kvalitete morske vode.
Lifestyle / Flash | 08. 07. 2024. u 23:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska ima najčišće more za kupanje, potvrdila je najnovija službena analiza i izvješće Europske komisije i Europske agencije za okoliš.

Analiza je na temelju prošlogodišnjih podataka pokazala da je 99.1 posto hrvatskih obalnih područja (točnije njih 886 od 894 ispitanih) dobilo izvrsnu ocjenu u pogledu kvalitete morske vode. Ispitivanje je uključivalo 27 država članice Europske unije, Švicarsku i Albaniju. Hrvatska je zauzela prvo mjesto, a nakon nje su Grčka, Cipar i Austrija.

O Jadranskom moru pišu i Amerikanci

O moru u Hrvatskoj raspisao se i američki magazin Travel + Leisure. Pišu kako je mala država, smještena uz Jadransko more, zapanjila svijet svojim impresivnim rezultatima.

"Ako plivanje ili jedrenje u nevjerojatno čistom moru u Hrvatskoj zvuči kao vaš ljetni san, možda biste se poželjeli tamo uputiti što prije. Iako je još uvijek nešto manje popularna europska ljetna destinacija, u usporedbi s Grčkom i Italijom, primjerice, Hrvatska je jedna od najboljih zemalja u Europi za ljubitelje plaža. Gotovo 50 milijuna ljudi svake godine okupi se na njezinim obalama", piše u članku.

"Hrvatska ima više od 2736 kilometara kopnene obale, s dodatnih 4000 milja obale otoka i otočića u Jadranskom moru. Široko oko 193 kilometra, Jadransko more odvaja Italiju od Balkana i poznato je po svojoj čistoći", dodaju.

Najljepše plaže

Naime, Hrvatska posljednjih godina privlači velik broj turista zbog svoje prirodne ljepote i mora koje oduzima dah. Obala je predivna zbog svojih plaža, uvala i zaljeva, prenosi Index.

Kopirati
Drag cursor here to close