Donacija

Humane mame iz Hercegovine donirale baby opremu

Lifestyle / Flash | 24. 02. 2015. u 11:02 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uručenjem odjeće i opreme za bebe Odjelima porodiljnog i neonatologije Kliničkog bolničkog centra Mostar uspješno je okončana akcija ''Za taj mali osmijeh''.

Ovu akciju pokrenule su članice Facebook grupe ''Porodiljno Mostar Iskustva'', mame koje su rodile u Mostaru kao i one koje čekaju bebe.

Organizatorica akcije Vera Stojić iz Čitluka je rekla kako količina prikupljene dječje robice govori o humanosti ljudi širom Hercegovine i samom uspjehu akcije.

''Kao organizatorica, ovom prilikom se zahvaljujem svim organizatoricama i volonterkama na terenu te svim ljudima koji su na bilo koji način sudjelovali. Posebno hvala župnicima koji su bili velika potpora kako bi akcija oživjela. Hvala vrtićima 'Cvitak' Čapljina i 'Sunce' Grude na suradnji, hvala Sporskom plesnom klubu 'Zrinjski', udruzi 'Duga' Ljubuški, obitelji Grubišić iz Drinovaca, obitelji Boras iz Posušja, župnim uredima iz Čitluka, Čapljine, Širokog brijega, Pologa, Vitine, Veljaka, i Rakitnoga koji su ustupili svoje prostorije na korištenje za vrijeme trajanja humanitarne akcije'', istaknula je Vera Stojić.

Tjedan dana mame su prikupljale donacije u mnogim hercegovačkim mjestima kako bi olakšale boravak mama i bebama u bolnicama. Donacije su se prikupljale u Čitluku, Čapljini, Rakitnu, Posušju, Grudama, Mostaru, Ljubuškom, Širokom Brijegu, Stocu, Bobanovom selu, Šuškovom naselju, Modriču, Vitini, Drinovcima, Pologu.

Riječi hvale također idu mamama iz Zadra koje su na vlastitu inicijativu prikupile veliki paket baby robice i o vlastitom trošku poslale organizatoricama u Čitluk.

Tijekom tjedan dana prikupljeno je oko: 1000 dječjih bodija, 700 gegica, 150 dekica, 190 komada tetra pelena, 20 paketa jednokratnih pelena, 150 kapica, oko 250 pari čarapica, 30 komada posteljine, 190 benkica. I još razne dječje odjeće, igračaka, higijene i hrane.

Vrijedne volonterke

''Iskreno se nadamo kako će ove donacije poslužiti svrsi, da će boravak bebama na odjelima porodiljnog i neonatologije učiniti što ljepšim i ugodnijim, izmamiti im osmijeh na lice. Ne gubimo vjeru u dobre ljude koji su spremni nesebično pomoći, posebno kada su u pitanju bebe i djeca, te se radujemo budućim akcijama koje će biti pravovremeno najavljene na facebook stranici 'Porodiljno Mostar Iskustva'', rekla je Vera Stojić prilikom čega se zahvalila i svim medijima koji su pratili aktivnosti akcije.

Vrijedni tim akcije ''Za taj mali osmijeh'' činile su volonterke: Darija Babić (Čapljina), Kristina Knezović Mujezinović (Mostar), Katarina Lovrić (Široki brijeg), Ivana Skoko (Rasno), Marija Ivanković Banozić (Posušje), Kristina Pavković (Rakitno), Ivana Šimić (Grude), Della Grubišić (Drinovci), Suzana Grgić (Ljubuški), Tonkica Ivanković (Polog), Martina Perić Jozepović (Stolac i okolne općine), Suzana Bošnjak (Čitluk), Vera Stojić (Čitluk, organizatorica akcije).

Stranica ''Porodiljno Mostar Iskustva''

Inače ''Porodiljno Mostar Iskustva'' je stranica osnovana od strane nekolicine žena iz Hercegovine koje su željele podijeliti svoja iskustva s poroda sa ostalim ženama.

''Iznenadili smo se, jer je prvih nekoliko dana doživjela pravi bum! Javljale su se žene iz sve više gradova, i kao munja proširila se po društvenoj mreži'', izjavile su članice stranice.

Na njoj možete pročitati različite savjete o pripremi za porod, što trebate ponijeti u bolnicu za sebe i svoju bebu, kakva je procedura, kakva su iskustva s različitim doktorima, i još mnogo tema koje žene slobodno postavljaju i komentiraju vezano za trudnoću, porod, ali i o dojenju, hranjenju, kupanju, presvlačenju beba itd.

''Dobro bi bilo kada bi se uključili i doktori ginekolozi te pedijatri koji bi davali stručne odgovore ženama vezanima za njihove probleme oko trudnoće i poroda'', rekla je ranije Suzana Bošnjak, organizatorica iz Čitluka.

Kopirati
Drag cursor here to close