Akcija

Invazija ljubavi na Mostar posjetila one koje često zaboravljamo

Lifestyle / Flash | 11. 09. 2015. u 06:50 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Peti dan „Invazije ljubavi na Mostar“ koju organiziraju Humanitarna organizacija ADRA BiH i volonteri Let's Do It projekta je bio izuzetno dinamičan i zanimljiv. U prijepodnevnim satima volonteri su posjetili komunalna preduzeća, obje službe hitnu pomoći, kao i obje vatrogasne jedinice. Ovim posjetama volonteri su obradovali i odali priznanje onima koji svakodnevno brinu o građanima Mostara, a nažalost nalaze se često na marginama zanimanja javnosti.

„Jutros smo se podijelili u šest grupa i posjetili ustanove koje svakodnevno mostarcima olakšavaju život.Srdačno su nas dočekali i zahvalili se uz obećanje da će nastaviti da rade svoj posao maksimalno predano kako bi osigurali ugodan život svim građanima.

Slijedeća aktivnost odvela je naše volontere na parking ispred tržnog centra 'Bingo', gdje je jedna grupa očistila više od 180 šajbi na automobilima i ostavila poruku 'Za šire vidike i blistaviji pogled u budućnost očistili smo Vam šajbu'. Druga grupa je pomagala kupcima pri pakovanju artikala na kasi, te pomagala građanima da kupljene artikle odnesu do automobila. Ljudi nisu krili oduševljenje i nevjerovatno je kako male stvari i mala pomoć može da pokrene lavinu pozitivnih stvari.“ – ističu sudionici Invazije ljubavi na Mostar.

Invazija ulazi u svoju zavšnicu tako da i sutra građane Mostara očekuju brojna pozitivna iznenađenja i društveno korisne aktivnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close