borba

Iskušenja: 3 doba dana kad propadaju dijete

Lifestyle / Flash | 24. 02. 2016. u 08:11 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dijeta donosi iskušenja tijekom čitavog dana, to će vam reći svi koji su upustili u borbu s viškom kilograma i na kraju popustili, a jedno je istraživanje precizno odredilo kada je opasnost za posrnuće najveća.

Naime, tijekom dana imamo tri perioda kad je šansa da ćemo zgriješiti izuzetno velika, a obično se u tim trenucima unese ukupno 750 kalorija više nego što smo planirali, što će uspješno sabotirati svaku dijetu.

Prvi je period u 11.01 - doručak nije bio dovoljno dobar ili ste ga preskočili i upravo u to vrijeme želudac će vam početi opasno zavijati i tražiti neku hranu, bilo što, a najčešće će se pronaći neke grickalice ili ćete pokušati "zavarati" glad velikom šalicom kave s raznim dodacima.

Nakon toga panika se vraća oko 15.14 sati, kad ste već odavno ručali, stres i umor na poslu su na vrhuncu i treba vam nešto što će vas podignuti i omogućiti vam da izdržite do kraja radnog vremena. Naravno, tu su neizbježne slatke grickalice koje mogu lako upropastiti sav trud uložen u dijetu.
Zadnji opasni period je u 21.31, vrijeme koje većina ljudi provodi pred televizorom uz "nešto za prigristi", a kako gledate seriju ili film, a ne ono što jedete, unos kalorija vrlo brzo postat će prilično velik.

Sve u svemu, disciplina se i ovdje pokazuje kao ključ uspjeha - ako zdravo doručkujete i pripremili ste zdrave grickalice s malo kalorija, panike neće biti, prenosi Metro-portal.

Kopirati
Drag cursor here to close