Prognoza

Izdržite do četvrtka, onda idemo 2 do 3 stupnja niže

Zbog visokih temperatura zraka do četvrtka na snazi crveni meteoalarm
Lifestyle / Flash | 12. 08. 2024. u 17:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vedro i sunčano u danima vikenda prevladavalo je na prostoru Bosne i Hercegovine. Prijepodne u većem dijelu zemlje bilo je ugodno toplo, ali tijekom dana vruće nije bilo samo na visokim planinama. Narednih dana temperature zraka bit će znatno iznad prosjeka, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Zbog visokih temperatura na snazi je crveni meteoalarm do četvrtka (15. kolovoza). Od četvrtka do kraja tjedna maksimalne temperature bit će niže dva do tri stupnja. U srijedu i četvrtak u popodnevnim satima mogući su u Bosni kraći lokalni pljuskovi. Grmljavina i grad nisu isključeni u tim situacijama.

Minimalne temperature zraka varirat će između 20°C i 26°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 28°C. Najviše dnevne temperature uglavnom između 35°C i 40°C. Lokalno maksimalne temperature na jugu i sjeveru zemlje mogu rasti i do 42°C.

Početkom narednog tjedna (19. kolovoza) prema trenutnim prognoznim materijalima moguća je kiša koja bi u pojedinim krajevima mogla biti i obilnija. U nastavku tjedna pretežno stabilno i sunčano. U središnjim područjima mogući su lokalni pljuskovi.

Jutarnja temperatura u Bosni uglavnom između 14°C i 19°C, u Hercegovini do 23°C. Najviša dnevna temperatura od 28°C do 33°C, jugu zemlje do 36°C.

Kopirati
Drag cursor here to close