Savez izviđača

Izviđači iz BiH sudjeluju na svjetskoj smotri u Japanu

Lifestyle / Flash | 21. 07. 2015. u 14:47 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na ovogodišnjoj 23. svjetskoj smotri izviđača "Jamboree" u Japanu izviđače Bosne i Hercegovine će predstavljati grupa od 15 članova Saveza izviđača u Bosni i Hercegovini, među kojima je šest članova Saveza izviđača Republike Srpske i devet članova Saveza izviđača Federacije.

''Ovako mali odziv sudionika je posljedica nezainteresiranosti poduzeća u BiH da sponzoriraju mlade da bi upoznavali nove kulture i povezali se sa mladima iz drugih zemalja'', ističu bh skauti.

Ovogodišnji "World Scout Jamboree"/"Svjetski skautski Jamboree" bit će održan od 28. srpnja do 8. kolovoza u kampu "Kirara-hama Yamaguchi" u Japanu, a tema svjetskog skautskog skupa za 2015. godinu je "Duh jedinstva".

Na smotri će mladi iz različitih sredina, kultura, religija, zemalja i kontinenata raditi na šest bitnih tema, a teme "World Scout Jamboree" su: mirovni program, globalni razvoj sela, istraživanje prirode, raskrsnica kultura i grad znanosti, uz koje će se promovirati poštovanje prema drugim ljudima, naglašavajući jednaka prava i mir, gdje su svi jednaki, neovisno o osobnim karakteristikama ili sredinama iz kojih dolaze.

"Jamboree" je svjetska smotra izviđača koja je prvi put održana 1920. godine u Londonu i nakon toga se održava svake četiri godine na drugom mjestu.

Kopirati
Drag cursor here to close