Konjic

Izviđači iz sedam zemalja na Boračkom jezeru

Ovogodišnja smotra predstavlja najveće osmodnevno okupljanje za adolescente i mlade na području BiH u prirodi u posljednjih 20 godina,
Lifestyle / Flash | 16. 07. 2024. u 18:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prisustvu mnogobrojnih zvanica iz javnog i društvenog života Federacije BiH, Zeničko-dobojskog, Hercegovačko-neretvanskog kantona i Kantona Sarajevo, te predstavnika Saveza izviđača Hrvatske, Europskog izviđačkog komiteta, Splitskog skautskog zbora i Saveza izviđača RS-a, službeno je otvorena Treća smotra Saveza izviđača Federacije BiH.

Smotru je službeno otvorio gradonačelnik grada Konjica Osman Ćatić.

Na smoti su se okupili izviđači i planinke iz sedam zemalja - Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Slovenije, Rumunije, te zemlje domaćina Bosne i Hercegovine.

Video: Pregled prvoga dana 3. smotre SIFBiH

Sudionici smotre smješteni su u pet kampova čiji su domaćini izviđački odredi "Neretva'' Konjic, "Stari grad'' Mostar, "Neretva'' Mostar, "Radobolja'' Mostar, te Savez izviđača Grada Zenica.

Kako navode iz Saveza izviđača FBiH, ovogodišnja smotra predstavlja najveće osmodnevno okupljanje za adolescente i mlade na području BiH u prirodi u posljednjih 20 godina, te se poklapa sa dva značajna jubileja - 25 godina od prijema izviđača Bosne i Hercegovine u Svjetsku organizaciju izviđačkog pokreta (WOSM) i 65 godina od Smotre Saveza izviđača BiH na Boračkom jezeru.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by SIFBIH (@si_fbih)

Uz bogat programski sadržaj, sudionici smotre će imati priliku pokazati izviđačka znanja i vještine, upoznati različitosti, učiti jedni od drugih i jedni o drugima, te stvarati nova i jačati stara prijateljstva.

Boračko jezero već desetljećima za brojne izviđače iz naše zemlje predstavlja oazu drugarstva, ljubavi, zabave i avanture, saopćeno je iz Saveza izviđača Federacije BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close