Nema zime

Jedan od najtoplijih Božića u povijesti

Lifestyle / Flash | 25. 12. 2015. u 13:29 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovaj Božić ostat će upamćen kao jedan od najtoplijih u povijesti, pošto termometri beleže rekordne temperature u čitavoj Europi, a čak su ga i Amerikanci dočekali u majicama, piše Tanjug.

Ovo je najtopliji Božić u Francuskoj otkako su se u toj zemlji počele mjeriti temperature, te je tako na plaži u Nici tradicionalno božićno kupanje podsjećalo na pravo ljetnje.

I u Londonu građani koriste neuobičajeno visoke temperature za ovo doba godine da se malo opuste u parkovima, gdje su narcisi već procvjetali.

Ovog Božića je teško skijati u Njemačkoj zbog temperatura od blizu 15 stupnjeva, a isto je i u mnogim francuskim skijalištima, gdje ni snježni topovi ne uspjevaju snijegom obložiti staze.

Čak se i u Moskvi jučer skala na termometru popela do 10 stupnjeva, što je tamošnji rekord za ovo doba godine, pa su prolaznici na Crvenom trgu šetali bez šapke, a 1.200 prirodnih klizališta u ruskoj prijestonici nisu ni otvorena.

U Rumunjskoj i Poljskoj snijeg i zimu je zamijenilo sunce i ugodne temperature, čak iznad 14 stupnjeva.

I s one strane Atlantika su temperature izuzetno blage, te su se u New Yorku na Badnju večer kretale između 21 i 23 stupnjeva, što je presedan otkako se od 1871. godine mjere temperature, pa se i tamo moglo vidjeti procvjetalo drveće i prolaznici u majicama kratkih rukava.

Na istoku SAD, u Virginiji, luka Norfolk zabilježila je još jedan rekord s 28 stupnjeva u plusu, a toplo vrijeme se oseća čak do Kanade, gdje je u Quebecu izmjereno više od 21 stupnja.

Zbog dotoka toplog zraka, neuobičajeno su visoke temperature i na inače hladnom istoku Rusije. U Moskvi, na čak 10 stupnjeva - procvjetale su biljke.

Posted by HRT Vijesti on Friday, December 25, 2015
Kopirati
Drag cursor here to close