Nekoliko savjeta

Kako da ostanete rashlađeni dok spavate

U nastavku pogledajte nekolicinu načina kako smanjiti svoju tjelesnu temperaturu noću za što bolji san.
Lifestyle / Flash | 19. 06. 2024. u 13:00 N.M. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom najvrućih mjeseci u godini, pronalaženje načina da ostanete rashlađeni dok spavate može napraviti razliku između znojne, neprospavane noći i dobrog noćnog odmora.

Vrućina svakako može umanjiti kvalitetu sna čak do te mjere da se probudite neispavani, a da niste ni znali da je upravo uzrok toplina.

Za početak, ono što je preporučljivo je da regulirate temperaturu sobe, a idealna bi trebala biti između 18 i 23 stupnja Celzijeva. Ako nemate rashladne uređaje, u nastavku možete pronaći načine i ideje s kojima možete ostati rashlađeni tijekom noći.

Nova posteljina, lagana odjeća

Na dobar san možete utjecati pravilnim odabirom odjeće i posteljine. Dakle pokušajte promijeniti posteljinu, madrac i odjeću za spavanje.

Najbolje je koristiti posteljinu koja je izrađena od prozračnog, prirodnog materijala kao što je lan. Također, razmislite o upotrebi rashlađenih madraca i nad madraca.

Preporučuje se da izbjegavate pretjerano odijevanje za spavanje i nošenje sintetičkih pidžama koje bi mogle zadržati toplinu.

Hidracija je važna

Tijekom velikih vrućina važno je da pijete vodu. Ako ostanete hidrirani, to vam može pomoći da pobijedite visoke temperature.

Institut za medicinu Nacionalnih akademija preporučuje da odrasli muškarci i žene piju 13, odnosno devet šalica vode dnevno.

Istuširajte se hladnom vodom

Hladan tuš ili kupka prije spavanja mogli bi vas rashladiti, te stoga olakšati dobar san.

Koristite ventilatore

Iako ventilatori ne snižavaju uvijek sobnu temperaturu, mogu vam pomoći da se osjećate hladnije isparavajući znoj s vaše kože.

Spavajte s vrećicom leda

Stavite vrećicu leda iza vrata ili u krevet kako biste ga spustili da ohladite krevet.

Spavajte u podrumu, zamračite sobu

Toplina raste, pa ćete možda otkriti da je prvi kat vaše kuće - ili još bolje, podrum – najhladniji, svjesni smo da ova opcija možda nije pogodna za sve. Stoga ako živite u stanu savjetujemo da ostavite jednu sobu, skroz zamračenu i u njoj boravite za vrijeme najvrućih dijelova dana. 

U svakom slučaju, probajte ove savjete ako imate problema sa znojenjem i nekvalitetnim snom ljeti, ali i u ostalim dijelovima godine.

Kopirati
Drag cursor here to close