Svima nam se dogodilo

Kako ostati produktivan na poslu kada niste dovoljno spavali?

Imate problema sa spavanjem noću?
Lifestyle / Flash | 28. 08. 2024. u 09:13 Bljesak.info | M.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako ste možda imali neprospavanu noć, ne brinite, jer još uvijek možete imati produktivan dan. Da biste naučili kako se održati budnim nakon loše noći, morate naučiti na koju od sljedećih metoda vaše tijelo najbolje reagira, prenosi Cigna

Vaš ritam spavanja

Razmotrite svoj uobičajeni noćni san: spavate li kao kamen ili se budite cijelu noć? Ako se često budite, pobrinite se da u vašem okruženju za spavanje nema svjetla, zvukova i promjena temperature. I ograničite korištenje pametnih telefona, računala i TV-a prije spavanja Digitalni uređaji poput ovih mogu stimulirati vaš um i držati vas budnima umjesto da spavate.

Ostanite hidrirani

Dok vam kava ili čaj mogu ubrzati dan, previše vas može dehidrirati ili učiniti nemirnima. Dobar način da ostanete budni bez kofeina je da pijete niskokalorične ili nimalo kalorijske tekućine, poput vode ili biljnog čaja. Tekućine pomažu vašem krvožilnom sustavu i pospješuju protok krvi. Ako imate glavobolju zbog previše kofeina, tekućina vam može pomoći da je ublažite.

Poprskajte lice hladnom vodom

Prskanje hladne vode po vašem licu povući će vam cirkulaciju prema gore, prema glavi, privremeno obnavljajući vašu energiju, te će vam pomoći da se osjećate budnijima.

Smanjite unos šećera

Često se smatra da je konzumacija šećera jedan od najboljih načina da ostanete budni. Ali zapravo je najbolje izbjegavati šećer kada ste umorni. Ovo uzrokuje skokove šećera u krvi – što je nalet visoke energije nakon kojeg slijedi vrlo niska energija, zbog čega se možete osjećati pospano.

Prekinite svoju radnu rutinu redovitim pauzama

Ako eksperimentirate s time kako ostati budni na poslu, pokušajte prekinuti dosadne ili nezanimljive zadatke radeći 25 minuta, nakon čega slijedi 5-minutna stanka. Raznolikost će vam pomoći da dulje ostanete budni i može vas učiniti produktivnijima. Ustanite i krećite se tijekom pauze kako biste pokrenuli krv.

Povežite se s prijateljem

Jedan od najboljih načina da ostanete budni jest da to činite s drugima. Usredotočite svoj um na nešto drugo razgovarajući s prijateljem ili suradnikom.

Držite svoj prostor hladnim

Topla prostorija vas može umoriti, a hladna čini suprotno! Otvorite prozor za osvježavajući povjetarac da vam krv teče i energija bude na razini.

Slušajte glazbu

Koristite glazbu da probudite svoja osjetila. Ona vam također može odvratiti pažnju i skrenuti vam misli s osjećaja umora.

Prošetajte

Šetnja može pomoći u prokrvljenosti vaših mišića i probuditi ih. Promjena okruženja također će  smanjiti umor, dobit ćete inspiraciju za nove ideje, pa čak i potaknuti kreativnost.

Masaža

Možete si pomoći doživjeti nalet energije laganim masiranjem odabranih točaka na tijelu. Ključna područja uključuju: stražnji dio vrata, između palca i kažiprsta, iza koljena i odmah ispod vrhova stopala.

Kada ste na poslu i morate ostati budni, pokušajte s ovim savjetima. Pobrinite se da ciljate na kvalitetan odmor, kao opće pravilo. Ako se vaš umor i nesanica nastave, obratite se svom liječniku za savjet.

 

Kopirati
Drag cursor here to close