Mala pjevačica

Karla Krtalić (11) iz Mostara s autorskom pjesmom nastupila u Sloveniji

Lifestyle / Flash | 21. 05. 2015. u 08:51 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Karla Krtalić iz Mostara je na festivalu u Ljubljani proteklog vikenda izvela autorsku pjesmu ''Mame'' čiji je autor njezin otac glazbenik Dražen Krtalić. Pjesma je i pisana povodom proslave ''Majčinog dana'' koji se obilježava u velikom broju zemalja.

Mlada pjevačica je rođena 2004. godine u Mostaru, u obitelji glazbenika. Otac joj je Dražen , mostarski pisac stihova, kompozitor i producent. U gradu je poznat po mnogim kompozicijama koje su nerijetko bile i nagrađivane na festivalima. Od ranog djetinjstva, Karla je pokazala iznimno zanimanje za glazbu, pa je tako i njena glazbena karijera započela veoma rano.

Godine 2012. nastupila je na ''Malim melodijama Mostara'', i od tada je nastupala na nekoliko internacionalnih festivala. Pored devetogodišnje osnovne škole, Karla pohađa i osnovnu glazbenu školu, smjer violine, a četiri godine trenirala je plivanje u APK Zrinjski, u Mostaru.

Trenutno se bavi odbojkom. Često su je pitali, kako stigne sve to ''ugurati'' u jedan dan, a ona bi odgovorila :“Jednostavno, radim ono što volim“.

Prošli vikend nastupala je na internacionalnom dječjem festivalu u Ljubljani, gdje je njezin nastup ostao zapažen. U tijeku je i realiziranje njenog prvog cd-a, na kojem će se naći 10 pjesama, za koje je glazbu, stihove, aranžmane uradio njen otac Dražen. On je ujedno i producirao sve njene pjesme, u svom tonskom studiju.

Karla ima ambicije dostići maksimalni nivo sviranja violine, u skladu sa svojim sposobnostima, a ostalo će doći vremenom. U slobodnim trenucima vrijeme provodi sa ocem stvarajući glazbu u studiju.

Na festivalima stječe nova prijateljstva i upoznaje nove zemlje i gradove. Pored svih ovih zanimanja, u zadnje vrijeme izrazila je želju da se počne baviti i biciklizmom, zajedno sa svojom majkom Biljanom, koja je prošlogodišnji prvak hercegovačke lige u brdskom biciklizmu. Karlina energija je zaista, nemjerljiva, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close