Oborine

Kiša neće prestati padati sljedećih nekoliko dana

Lifestyle / Flash | 06. 01. 2016. u 08:59 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini danas će biti oblačno vrijeme sa padalinama. Više padalina se očekuje poslijepodne.

U Hercegovini će padati kiša, a u Bosni u nizinama se očekuje kiša ili susnježica koja će u noći preći u snijeg. U višim planinskim područjima će padati snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine, istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između –2 i 4, a na jugu zemlje od 8 do 12 stupnjeva.

Visina snijega u 7.00 sati (cm): Banja Luka, Bosanski Novi i Gradačac 35, Han- Pijesak i Prijedor 34, Sanski Most 33, Bjelašnica 32, Doboj 28, Bijeljina i Tuzla 26, Bihać i Drvar 22, Srebrenica 21, Zvornik 20, Ivan Sedlo 19, Zenica 18, Kupres, Mrkonjić Grad i Sokolac 17, Višegrad 12, Jajce 11, Bugojno 10, Sarajevo 9, Rudo 8, Foča 7, Gacko 3.

U četvrtak, 7. siječnja, u Bosni i Hercegovini će biti pretežno oblačno. Prijepodne u većem dijelu zemlje slab snijeg, a na jugu slaba kiša. Poslijepodne djelomično smanjenje oblačnosti. Vjetar slab, sjevernog i sjeverozapadnog smjera, krajem dana u skretanju na jugo. Jutarnja temperatura zraka većinom između –6 i –1, na jugu zemlje od 2 do 6,a najviša dnevna uglavnom između –2 i 2, a na jugu od 7 do 10 stupnjeva.

U petak, 8. siječnja, u Bosni i Hercegovini se očekuje novo naoblačenje sa zapada. U Bosni, po kotlinama, će biti magle. Poslijepodne lokalno malo kiše može pasti na jugu i zapadu zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine, južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između –7 i –1, na jugu zemlje od 1 do 5, a najviša dnevna uglavnom između 1 i 5, a na jugu od 7 do 10 stupnjeva.

U subotu, 9. siječnja, u Bosni i Hercegovini će biti oblačno s kišom. Manje padalina će biti u središnjim i istočnim područjima. Vjetar slab, južnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5, na jugu zemlje od 5 do 9, a najviša dnevna uglavnom između 4 i 9, a na jugu zemlje od 10 do 14 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

 

Kopirati
Drag cursor here to close