Susret s gradonačelnikom

Ključ Grada Mostara u Modrićevim je rukama

Proslavljeni nogometaš mostarskog gradonačelnika obradovao je svojim potpisanim dresom, slavnom kockastom desetkom.
Lifestyle / Flash | 15. 07. 2024. u 21:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski gradonačelnik Mario Kordić uručio je u ponedjeljak kapetanu Hrvatske reprezentacije Luki Modriću ključ Grada Mostara. Modrić je u Mostar došao na premijeru dokumentarnog filma 'Hrvatski športski klub Zrinjski – Priča o ponosu''.

''Bila mi je čast i veliko zadovoljstvo našemu Luki uručiti ključ Grada u znak povezanosti i vječne pripadnosti. Luka je još jednom naglasio ljubav prema Mostaru koja je počela  igranjem za Zrinjski u početku njegove velike karijere'', kazao je Kordić.

Proslavljeni nogometaš tom prilikom je mostarskog gradonačelnika obradovao svojim potpisanim dresom, slavnom kockastom desetkom.

Ključ Grada Mostara, umjetničko je djelo Bećira Burića, koje je 2017. proglašeno najljepšim originalnim gradskim suvenirom, a koje to službeno nažalost nikada nije postalo.

Burić je za izradu ovog djela koristio četiri elementa – zemlju, vodu, vatru, zrak te čekić. Izgrađivao ga je starom metodom, onom koju su stari Daorsi, lirsko pleme koje je živjelo u dolini rijeke Neretve, radili svoj nakit, novčiće i ukrase.


Bonus video:

Video: Matija Cvek o Mostar Summer Festu, Jeleni Rozgi i TBF-u | CANCAST Podcast EP. 01| Bljesak
Kopirati
Drag cursor here to close