Sa stilom

Lego kockice i toster: Kako Amerikanci dočekuju Papu

Lifestyle / Flash | 16. 09. 2015. u 13:45 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svećenik iz američke savezne države Pennsylvanije izradio je baziliku sv. Petra u Rimu od lego kockica u čast skorašnjeg posjeta pape Franje Sjedinjenim Državama koje su gotovo preplavljene proizvodima s likom Svetoga Oca ili aplikacijama posvećenima njegovu boravku.

Svećeniku Bobu Simonu iz Moscowa u Pennsylvaniji trebalo je deset mjeseci rada i 500.000 plastičnih kockica za reprodukciju bazilike na Trgu sv. Petra okruženu kolonadom, piše Hina.

Maketa će biti izložena od 19. rujna do 15. veljače 2016., u Institutu Franklin u Philadelphiji u kojem će 26. i 27. rujna papa Franjo sudjelovati na Svjetskim susretima katoličkih obitelji.

Papin toster

Tvrtka Fireworks izbacila je na tržište Papin toster iz kojeg prepržene kriške kruha izlaze s otisnutim papinim likom. Osim s likom pape Franje moguće je pojesti i prepečenac s likom golubice ili porukom "Spread the love" (Širi ljubav). 

Papina TV

Svi oni koji žele u stopu pratiti Papin pohod Kubi i Sjedinjenim Državama, moći će to činiti svake minute putem barem dvaju televizijskih kanala. Od 20. do 27. rujna, kablovski kanal Time Warner TWC emitirat će 24 sata dnevno govore, mise i posjete Pape Franje u nešto profanijem kontekstu, a katolički kanal EWTN (Eternal Word Television Network) izravno će prenositi događaje, objavio je Times Warner.

Kartonski Papa

Na ulicama Philadelphije Papin lik već je prisutan na kartonima u prirodnoj veličini postavljenima na raznim mjestima u gradu. Skupina vjernika putem društvenih mreža uz hashtag #popeupope nudi fotografiranje uz kartonskog Papu.

Papin promet Philadelphijom

Guverner države Pennsylvanije Tom Wolf pokrenuo je posebnu mrežnu stranicu koja će objavljivati sve obavijesti o javnom prijevozu i prometu u Philadelphiji tijekom Papina posjeta. Na misi koju će papa Franjo predvoditi u tome gradu u nedjelju očekuje se između milijun i dva milijuna stanovnika.

Papini jezici

Papa Franjo (78), održat će 26 govora od kojih osam na Kubi i 18 u Sjedinjenim Državama. Samo četiri govora održat će na engleskom jeziku. U Američkom kongresu 24. rujna govorit će engleskim, a u Općoj skupštini Ujedinjenih naroda dan poslije španjolskim jezikom, piše Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close