Trinaesti po redu

Lino fest okupio mališane regije

Lifestyle / Flash | 25. 05. 2015. u 09:44 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trinaesti “Lino Fest 2015” održan je 23. svibnja u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu uz učešće talentiranih malih pjevača iz cijele regije.

Kroz igru, priču i druge zabavne sadržaje, djeci je predstavljena ovogodišnja tema festivala ''Sarajevo kroz vijekove'' kako bi se djeci približila bogata povijest grada.

Kroz različita povijesna razdoblja posjetitelje i sudionike 13. Lino Festa vodili su Mladen Jeličić –Troko i Minka Muftić uz podršku voditeljice Irine Dobnik i medvjedića Lina.

''Veliko je zadovoljstvo što je 13. Lino Fest, koji je uz sve prednosti koje pruža djeci, postao ozbiljna međunarodna manifestacija. To pokazuje i činjenica da su nam pobjednici iz Nevena Rosić iz Kikinde, Kiara Lemac, Erika Bainrauch i Ana Vidović iz Vukovara te Katarina Ćeranić iz Podgorice. Puna sala mališana i velika pažnja kojom su ispratili sva događanja na bini, od nastupa natjecatelja do priče o Sarajevu kroz koji ih je vodila voditeljska ekipa, najveća su nagrada i razlog zbog koga ćemo i dogodine pažljivo odabrati temu i rado dočekati sve koji se potrude da se izbore za mjesto u natjecateljskom dijelu Lino festa'', istakao je Željko Gudelj, direktor festivala Lino Fest.
Glazbeni dio programa obogatili su nastupi mališana iz Sarajeva, Mostara, Banja Luke, Tuzle, Zagreba, Beograda, Podgorice, Novog Sada, Skoplja, Splita, Ljubljane, Vukovara, Kikinde, Užica i drugih gradova.

''Doista je velika radost biti dio razvoja jedne ovakve priče kakav je Lino Fest. Program je kvalitetniji iz godine u godinu, sadržajniji, usmjeren upravo da bude edukativan, zabavan i što je najvažnije - doprinosi razvoju kulture u Bosni i Hercegovini. Vjerovali smo u ovaj projekt od početka, a nadamo se da će još mnoge generacije dio svog djetinjstva, početne glazbene korake i spoznaje pamtiti po Lino Festu'', izjavila je Mila Zovko, direktorica marketinga Podravke u BiH.

Lino Fest 2015 realiziran je u organizaciji udruge Libertas uz podršku Podravke BiH, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close