Osjećajna strana

Ljubavno pismo islamiste: Volio bih da smo mogli zajedno postati mučenici

Lifestyle / Flash | 05. 06. 2015. u 13:20 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ljubavno pismo, čiji je autor navodno jedan pripadnik Islamske države ubijen u Alepu, kruži društvenim mrežama. U romantičnoj poruci džihadista poručuje svojoj izabranici da mu je teško bez nje i raspituje se o njenoj svakodnevici, prenosi Blic.

"Bio sam veoma sretan s tobom. Srest ćemo se uskoro u raju, ljubavi moja", naveo je islamist porijeklom iz Čečenije koji se borio u Siriji. Poruka je navodno pronađena u njegovom džepu.

On dalje piše da je zabrinut za zdravlje svoje žene, budući da su zime u Čečeniji veoma hladne.

"Nadam se da ti radi peć. Ako ti je potreban novac, slobodno prodaj sve moje stvari", navodi se u pismu.

Islamist također spominje da žali što ga je sudbina odvojila od njegove voljene, ali da tako "mora biti".

"Volio bih da smo mogli zajedno postati mučenici, ali to nije bilo moguće. Želim da znaš da si bila najbolja žena na svijetu", piše on.

Pisma u kojima ozloglašeni teroristi otkrivaju svoju nježniju stranu nisu rijetkost. Kako prenose američki mediji, u razorenim gradovima Sirije je pronađeno mnogo ovakvih poruka.

Njih ne pišu samo muškarci, već i žene. U pjesmi pod naslovom "Moja duša je ispunjena tobom", autorica koja se potpisala kao Fatima žali što se njen muž priključio ISIS-u, ali kaže da je "svjesna da nije moglo drugačije".

"Otišao si daleko od nas, ali blizu svom Tvorcu. Možda će te jednog dana Alah vratiti meni, makar u snu", napisala je Fatima svom suprugu.

Kopirati
Drag cursor here to close