ugodno iznenađenje

Matea Janković iz Livna početkom svibnja ide na pregled u Beč

Lifestyle / Flash | 07. 04. 2016. u 12:27 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na zadnjem kontrolnom pregledu u Zagrebu Matea Janković iz Livna je ugodno iznenadila liječnike svojim zdravstvenim stanjem. Kako javljaju iz njezine obitelji, početkom svibnja Matea će ići u bolnicu u Beču gdje će specijalisti obaviti sve potrebne pretrage i osobno provjeriti njezino zdravstveno stanje.

Iz bolnice Jordanovac u Zagrebu Matea je puštena krajem ožujka jer se u zadnje vrijeme dobro osjeća, no još uvijek je u Zagrebu kako bi u slučaju mogućih komplikacija bila blizu bolnice. Naime, za dvadeset devetogodišnju Mateu se cijela regija te dijaspora proteklih mjeseci uključila u prikupljanje novčane pomoći zbog teške bolesti od koje joj otkazuju pluća. Dijagnoza je glasila da će, ako Matei hitno ne bude urađena transplantacija pluća, njezin život biti izgubljen.

Transplantacija bi trebala biti urađena na AKG klinici u Beču gdje su troškovi operacije i oporavka iznimno visoki. Stoga se obitelj putem društvenih mreža, tiskanih i elektroničkih medija obratila svim ljudima dobre volje za pomoć u novčanim donacijama.

Kutije za prikupljanje novčanih priloga postavljene su bile širom Hercegovine, a u humanitarnoj akciji sudjelovale su braniteljske udruge, nevladine organizacije, studentske udruge, udruge Frama, vijeća mladih, sportaši, ugostiteljski objekti i građani.

Prema facebook stranici otvorenoj za ovu namjenu navodi se kako je do sada donacijama prikupljeno 370 861 KM, 56 168 €, 12 598 CHF, 1 485 KN dok je na računu u Republici Hrvatskoj prikupljeno 508 324 KN.

Kopirati
Drag cursor here to close