Koncert u Imotskom

Menadžment Marka Perkovića Thompsona odgovorio: "Nećemo prestati..."

"Tamo gdje se okupljaju domoljubi ne možete podnijeti to zajedništvo i hrvatsku mladež, pa ako i nema incidenata i bilo kakvog nereda vi ga morate izmisliti", napisao je Menadžment Marka Perkovića Thompsona.
Lifestyle / Flash | 08. 08. 2024. u 10:33 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Naravno da ćemo pjevati naše pjesme iz Domovinskog rata, isto kao i do sada, one ne bacaju sjenu na naše heroje iz Domovinskog rata već podsjećaju na hrabrost naših branitelja i na njihovu snagu stvaranja Hrvatske države kojoj ste nažalost vi trenutni predsjednik", priopćio je Menadžment Marka Perkovića Thompsona.

O kaznama 

Naime, odgovor je to na izjave predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića i pučke pravobraniteljice Tene Šimonović Einwalter.

"Pučka pravobraniteljica Tena Šimonović Einwalter u svojoj izjavi za medije navodi kako unatoč odluci Visokog prekršajnog suda zauzetoj u predmetu pokrenutom protiv Marka Perkovića Thompsona 2018. godine, u vezi njegove pjesme 'Bojna Čavoglave' ona ne priznaje odluke toga suda i kako Marka Perkovića Thompsona treba kažnjavati", naveo je Menadžment Marka Perkovića Thompsona te dodao:

"Osoba koja bi među prvima u našoj državi trebala poštovati odluke suda ona s tolikim osjećajem moći izjavljuje kako UNATOČ odluci Visokog prekršajnog suda, ona bi kažnjavala Marka Perkovića Thompsona jer pjeva svoju pjesmu iz Domovinskog rata 'Bojna Čavoglave'. Isto tako je to prva osoba koja bi trebala stati u zaštitu obitelji i imovine, a koja je dala javnu potporu novinarki Danki Derifaj pri provali u Thompsonov posjed na Žnjanu u Splitu".

Osvrnuli su se i na "pojedine novinare i medije" te istaknuli kako su oni "kojima je jugokomunistička ikonografija prihvatljiva odavno pročitana knjiga i njihove metode su poznate".

"Neće nas zaustaviti vaš lavež"

"Tamo gdje se okupljaju domoljubi ne možete podnijeti to zajedništvo i hrvatsku mladež, pa ako i nema incidenata i bilo kakvog nereda vi ga morate izmisliti. Ali neka... svejedno dišete i dalje hrvatsku slobodu, možda vam i ne treba veća kazna od te, ali neće nas zaustaviti vaš lavež i nećete doživjeti da vidite hrvatsku mladež pognute glave sa šaptom na usnama kao što su to doživjeli naši očevi i djedovi već će se oriti pjesma koja slavi hrvatske junake i vrednote za koje su svoje živote dali", istaknuo je Menadžment Marka Perkovića Thompsona.

Dodali su kako neće prestati širiti ljubav prema svojoj domovini, niti će prestati veličati svoja obilježja i pokliče iz Domovinskog rata "kojima su branitelji prolijevali svoju krv za željenom slobodom od jugokomunističkog terora".

 "Veličat ćemo ih uvijek i svugdje i na koncertima, na sportskim terenima i na svim događanjima. Bez obzira koliko se oni trudili, pjesma koja je nastala u Domovinskom ratu 'Bojna Čavoglave', nadživjet će sve nas, živjet će koliko i Hrvatska, vječno!", istaknuo je Menadžment Marka Perkovića Thompsona.

Sporna ustaška budnica 

Podsjetimo, u javnosti je odjeknula vijest kako su se okupljeni u Imotskom uoči koncerta Marka Perkovića Thompsona, Mate Bulića i Dražena Zečića na središnjem gradskom trgu zagrijavali uz ustašku budnicu.

Iz, kako javljaju hrvatski mediji, nekog od kafića glasno je puštena pjesma "Evo zore, evo dana", nekima poznata i kao "Jure i Boban", koju su mnogi i zapjevali.

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović reagirao je na svojem službenom Facebook profilu te naveo kako ustaški pozdravi, obilježja i pjesme nemaju mjesta u Hrvatskoj.

"Tzv. NDH nema veze s modernom i suverenom Republikom Hrvatskom i naša je dužnost svima koji to ne razumiju ponavljati istinu o prošlosti, u interesu hrvatske budućnosti", napisao je Milanović.

O svemu se oglasila i pučka pravobraniteljica Tena Šimonović Einwalter te navela kako je važno javno poslati jasnu poruku o tome što je u današnjoj Hrvatskoj zakonito, a što nezakonito, a ono što je nezakonito jasno i konzistentno procesuirati i sankcionirati, u skladu s Ustavom Republike Hrvatske i zakonima.

"Dakle, riječ je o porukama i simbolima koji predstavljaju otvoreno glorificiranje ustaškog pokreta iz razdoblja NDH te se njihovo isticanje nikako ne može opravdati. Važno je da baš svima, u Hrvatskoj i izvan nje, bude jasno da RH nije sljednica NDH", naglasila je pravobraniteljica.

Dodala je kako posebno zabrinjava da su ove pjesme pjevali i simbole nosili i mladi, što dodatno pokazuje "koliko je važno kroz obrazovni sustav osigurati potrebno obrazovanje, uključujući o rasizmu, govoru mržnje, diskriminaciji te općenito ljudskim pravima".

Organizatori: "Bez ijednog incidenta" 

Na izjave hrvatskog predsjednika Milanovića reagirali su i organizatori koncerta Marka Perkovića Thompsona, Mate Bulića i Dražena Zečića "Imotski ne zaboravi" na svojem službenom Facebook profilu.

Istaknuli su kako su iznenađeni, ogorčeni i pomalo uvrijeđeni izjavom predsjednika Milanovića.

"U utorak je više od 20.000 Hrvatica i Hrvata iz svih dijelova Hrvatske i šire dijaspore slavilo ljubav prema našoj domovini. Količina emocija i ponosa koja je od početka do kraja krasila ovaj događaj daje nam za pravo izjaviti kako je ovo bio koncert godine na kojem su svi izvođači i posjetitelji otvorili svoje srce i napunili dušu Hrvatskom", istaknuli su organizatori te dodali:

"Pjesme poput 'Lijepa li si', 'Domu Mom', 'Pjevam i Plačem' i mnoge druge pjevane su u jedan glas iz srca, bez ikakve političke konotacije i skrivenih značenja".

Istaknuli su kako prije, za vrijeme i poslije koncerta nije zabilježen niti jedan incident ni djelovanje policije.

"Ne želimo da ovaj veličanstveni događaj bude perfidno izvrnut te da posluži kao temelj za prizemne političke prepirke. Tome nije mjesto ovdje! Zajedništvo, ponos i ljubav prema Hrvatskoj ćemo uvijek zagovarati i širiti, koliko god to pojedinim interesnim krugovima smetalo", naveli su.

Podsjetimo, u četvrtak navečer u Imotskom je na rasporedu samostalni koncert Marka Perkovića Thompsona, a vrata stadiona otvaraju se od 17:00 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close