Stiže nam promjena vremena

Meteorolozi upozoravaju: Moguća je pojava bujičnih plavljenja

Najjače nepogode se očekuju popodne na sjeveru i sjeveroistoku - šira regiji oko rijeke Save, šira regija oko Banja Luke i Doboja, Semberija i Posavina do rijeke Drine.
Lifestyle / Flash | 18. 08. 2024. u 12:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Republici Srpskoj u ponedjeljak se očekuju jače nepogode praćene pljuskovima s grmljavinom, obilnijim padalinama u kratkom periodu, jakim i olujnim vjetrom i pojavom grada, priopćeno je iz Republičkog Hidrometeorološkog zavoda.

Tijekom jutra padaline će jačati na jugu, a sredinom dana i tijekom popodneva premještat će se ka sjeveru i istoku.

Najjače nepogode se očekuju popodne na sjeveru i sjeveroistoku - šira regiji oko rijeke Save, šira regija oko Banja Luke i Doboja, Semberija i Posavina do rijeke Drine.

Na sjeverozapadu će biti obilnijih padalina gdje se do kraja dana očekuje od 40 do 70 litara kiše po metru kvadratnom.

Nestabilno vrijeme uz nove lokalne nepogode nastavit će se u utorak, 20. kolovoza, sredinom dana.

Iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda upozoravaju da su zbog obilnih padalina u kratkom periodu mogući problemi s oborinskim vodama i oticanjem vode u urbanim zonama, kao i pojava bujičnih urbanih poplava.

Federalni hidrometeorološki zavod također je objavio vremensku prognozu za ponedjeljak te su naveli kako nas očekuje pretežno oblačno i nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

"Lokalno će biti i obilnijih pljuskova. Vjetar slab do umjerene jačine, u Bosni sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30°C", priopćili su.

Kopirati
Drag cursor here to close