Nema džaba

Mladenci u Trebinju ubuduće plaćaju matičara

Lifestyle / Flash | 16. 09. 2015. u 15:40 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mladenci koji se ubuduće budu vjenčavali u Trebinju morat će platiti 100 KM, što do sada nije slučaj, odlučili su odbornici Skupštine grada Trebinja na današnjem zasjedanju.

Prema ovoj odluci, besplatno vjenčanje će se obavljati u prostorijama matične službe i mjesnim uredima, dok će se plaćati u svadbenim salonima, restoranima i drugim objektima. Odbornici SNSD-a su bili protiv ovakve odluke jer kako su rekli, argumenti skupštinske većine nisu utemeljeni.

Šef Kluba odbornika SNSD-a Zdravko Butulija kaže da je, prema ovoj odluci Skupštine grada, u pristojbu uračunato izdavanje izvoda iz matične knjige vjenčanih koji košta dvije KM, da nastaju dodatni troškovi angažiranja odbornika i matičara, da je u pitanju prekovremeni rad matičara, kao i njegovo sređivanje za taj čin.

"Za matičara je, ukoliko radi prekovremeno, isto ako obavlja vjenčanje u prostorijama matične službe kao što ga obavlja i u svadbenom salonu, dok je prisustvo odbornika propisano zakonom, ali nikada nije ta praksa primjenjivana", kaže Butulija i ističe da je odbornik plaćen za svoj rad tako da nisu potrebna dodatna izdvajanja i za njegov dolazak na ceremoniju vjenčanja, prenijela je Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close