Srušimo zid

Mladi Mostara zajedno iznad diskriminacije

Lifestyle / Flash | 24. 04. 2016. u 08:22 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu je službeno završen projekt 'ZID- Zajedno iznad diskriminacije' na području Mostara.

Premijerom filma 'starMo Prestige' spuštene su zavjese na projektne aktivnosti.

''Film je kruna našeg rada u protekla tri mjeseca. Projekcija je održana u prostorijama JU Mostarski teatar mladih.Ovim filmom smo pokazali da sličnosti među svima nama postoje, ali ih samo trebamo prepoznati. Spremni smo napraviti jedan veliki korak k boljoj budućnosti i životu u zajedništvu. Pored toga naglasak je stavljen na ljepote grada Mostara koje "padaju" u drugi plan zbog brojnih problema diskriminacije koji odjekuju u javnosti, te tako prikazuju drugačiju sliku grada'', priopćili su organizatori projekta Zajedno iznad diskriminacije.

Također, 21. travnja je u prostorijama IV. osnovne škole Mostar održana druga predviđena aktivnost projekta „ZID – Zajedno iznad diskriminacije“ za grad Mostar. Nacrtan je grafit, malo umjetničko dijelo u holu škole.

''Realizacijom aktivnosti željeli smo uljepšati zid 'tolerancijskim' crtežom kojim prenosimo jasnu poruku protivljenja diskriminaciji. Crtež pokazuje jednakost bez obzira na različitosti u porijeklu, spolu, te izgledu. Ovom aktivnošću, kao i našim drugim aktivnostima, želimo utjecati na nestanak predrasuda kod mladih ljudi u našem gradu, te tako i našoj zemlji, izmijeniti percepciju shvaćanja različitosti, te mladim, ali i svim stanovnicima naše domovine ukazati na ozbiljnost problema'', priopćeno je.

Podsjetimo, "ZID - Zajedno iznad diskriminacije" je projekt koji financira njemačka fondacija SHL i realizira se u pet lokalnih zajednica u Bosni i Hercegovini. Zajednička aktivnost svih lokalnih zajednica je bilo rušenje zida diskriminacije.

''Ovom prilikom želimo se zahvaliti svima koji su nam pomogli pri realizaciji naših aktivnosti, jer bez mnogobrojne podrške ne bismo mogli provesti sve naše aktivnosti i privesti projekt kraju'', poručuju mladi.

Inače, SHL BiH - Schüler Helfen Leben je njemačka omladinska organizacija koja je u Bosni i Hercegovini prisutna od 1993. godine i čiji je osnovni cilj poboljšati položaj mladih. SHL nudi niz mogućnosti za mlade kao što su seminari, financijska potpora projektima mladih, razvoj osobnog i profesionalnog kapaciteta, te razmjenu učenika.

Kopirati
Drag cursor here to close