Druženje i igre

Mostar domaćin međunarodnih sportskih igara umirovljenika

Lifestyle / Flash | 24. 09. 2015. u 10:17 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svake godine povodom Međunarodnog dana osoba starije životne dobi, udruge umirovljenika organiziraju međunarodne sportske igre i druženja umirovljenika, pa će tako ove godine Udruga umirovljenika Neretva ugostiti prijateljske udruge ''Knin'',''Osijek'', ''Sveti Vinćet – Istra'', ''Sunce –Crikvenica'', ''Cirkovice - Krističevo'' i ''Slovenija''.

''Organiziraju se natjecanja u sportskim disciplinama koje su primjerene starijim osobama, tako da ćemo imati natjecanja u pikadu, šahu, bacanju lopte u koš, boćanju i sl… Ove igre se organiziraju u suradnji sa Sportskim savezom grada Mostara, a natjecanje će se odvijati u Sportskoj dvorani 'Bijeli Brijeg' i Mjesnoj zajednici 'Bijeli Brijeg' 26. rujna od 10 do 13 sati'', rekao je za Bljesak.info Tomislav Primorac predsjednik organizacijskog odbora sportskih igara.

Primorac je napomenuo kako će smještaj sudionika biti u Studentskom centru.

''Naša Udruga potpisat će Povelju o prijateljstvu i suradnji s Udrugom umirovljenika 'Sunce' Crikvenica 25. rujna u 20 sati, dok ćemo se dan kasnije 26. rujna u devet ujutro sastati s gradonačelnikom Mostara Ljubom Bešlićem. Otvaranje sportskih igara predviđeno je u subotu u deset sati. Nakon igara za sudionike je planiran ručak, obilazak grada, zajednička večera i druženje, a dan kasnije u nedjelju umirovljenici po želji mogu posjetiti neku od hercegovačkih destinacija primjerice Međugorje, vodopad Kravice i sl'', dodao je Primorac.

''Želim pozvati sve članove naše udruge, ali i druge umirovljenike da se pridruže našim igrama, jer ove igre se organiziraju prvenstveno zbog druženja umirovljenika i razmjenjivanja iskustava'', kazao je Primorac, jer vrlo je važno da se u ovoj životnoj dobi svi umirovljenici druže i ostanu aktivni, ipak, nitko ne razumije bolje stanje umirovljenika od njih samih.

Kopirati
Drag cursor here to close