Očima kreativaca

Mostar: Humanitarni sajam ''Creativa is OK'' otvorio svoja vrata

Lifestyle / Flash | 07. 11. 2015. u 13:00 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru je u subotu u HKD Herceg Stjepan Kosača otvoren drugi Međunarodni sajam rukotvorina pod nazivom ''CREATIVA is OK''. Sajam je organizirala udruga ''Očima kreativaca'', a otvorila ga je zamjenica mostarskog gradonačelnika Radmila Komadina.

Radmila Komadina je na otvaranju sajma rekla kako je ovo jedan od vidova promocije grada Mostara.

''Žene koje rade u udruzi ''Očima kreativaca'' ne pokazuju samo talent, ne stvaraju umjetnička djela nego daruju sebe. One su žene koje imaju srce i koje žele da ono sve što stvaraju da podijele sa svima nama'', rekla je Komadina te posebno istaknula humanitarnu notu sajma.

Na sajmu, koji će biti otvoren do 8. studenog u 19 sati se predstavlja preko 60 izlagača rukotvorina. Predsjednica udruge ''Očima kreativaca'' je rekla kako je ovogodišnji sajam podignut za stepenicu više od prošlogodišnjeg.

''Sajam je humanitarnog karaktera za podršku projekta terapijskog jahanja djece s posebnim potrebama osnovne škole mostar. Određeni dio prihoda sami sudionici su svojom prijavom donirali. Također, imamo humanitarnu kutiju gdje ljudi dobre volje mogu donirati novac. Mnogima ta marka ne znači ništa, ali ovoj djeci i njihovim roditeljima to znači puno, jer ishodi su jako veliki. Mi smo prezadovoljni odazivom izlagača, neke smo čak odbili jer nema mjesta'', rekla je Snježana Babić, predsjednica Uduge očima kreativaca, najavljujući projekt u kojem će kreativnci praviti radionice u školama.

''Imamo u planu raditi radionice po osnovnim školama. Jednu smo već odradili u OŠ Cim, i jako smo ponosni. Sve što su uradila djeca iz Cima ide u humanitarne svrhe. Moram se zahvaliti i Kući mode, Retro Home, jer nam je darivala jedan stol svojih proizvoda koji je čisto humanitarnog karaktera. Nadam se da ćemo ostvariti projekt radionica po školama, pa ako to uspije, možda bude i neki sajam djece'', dodala je Babić.

Svečanost otvaranja uveličala su djeca Osnovne škole s posebnim potrebama Mostar sa svojom  revijom s kišobranima, te plesna skupina "Erigo" iz Mostara. Na otvaranju se predstavila kreativka iz Trebinja Jasminka Kumro sa svojim pjesama o Hercegovini.

U programu ova dva dana sudjeluju još moderni balet Športskog plesnog i kluba ZRINjSKI i osnovna baletska škola koji će nastupiti sa svojim malim balerinama. Veseli dio programa upotpunjavaju još Zumba Fitnes Ritmo i Mažoretkinje Mostar Predviđene su dvije modne revije Jadranke Zelenika i Jadranke Ledić, a Karin Palalić će održati i besplatan tečaj tagil tehnike slikanja.



Kopirati
Drag cursor here to close