Radionica

Mostar: Korak k prevenciji rodno utemeljenog nasilja

Lifestyle / Flash | 10. 11. 2015. u 15:27 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru je organizirana završna interaktivna radionica u okviru projekta 'Razumijevanje i prepoznavanje nasilja – Korak ka prevenciji II'.

Radionica je organizirana suradnjom Grada Mostara, udrugom 'Forma F' uz potporu Gender centra vlade FBiH, Agencije za ravnopravnost spolova BiH, ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH, te Gender centra - centra za jednakost i ravnopravnost spolova vlade RS.

Suradnjom Grada Mostara i Koordinacijskog tima Gender centra Federacije FBiH usvojen je Okvirni plan prevecije za suzbijanje rodno utemeljenog nasilja na području Grada Mostara za period 2012.-2015. godina.

Prisutnima su se u uvodnom dijelu obratili predstavnica Grada Mostara Sabina Memić, te direktorica udruge 'Forma F' Mirjana Penava.

Na radionici su prezentirani rezultati do sada održanih aktivnosti, a posebna pažnja posvećena je metodologiji 'Forum teatra' koji kroz obrazovno-odgojni proces može efikasno poslužiti za prepoznavanje i prevenciju nasilja u disfunkcionalnim obiteljima.

U radionici su sudjelovali psiholozi - psihologinje, pedagozi - pedagoginje, te nastavno osoblje osnovne škole 'Mustafa Ejubović - Šejh Jujo', IV osnovne škole, osnovnih škola 'Petra Bakule' i 'Marina Držića', te Centra za djecu sa posebnim potrebama 'Los Rosales' i osnovne škole za djecu s posebnim potrebama.

Inače, rodno utemljeno nasilje, nasilje po osnovu spola je svako djelovanje kojim se nanosi ili može biti nanesena fizička, psihička, seksualna ili ekonomska šteta ili patnja, kao i prijetnja takvim djelovanjima koje sputavaju osobu ili grupu osoba da uživa u svojim ljudskim pravima i slobodama u javnoj i privatnoj sferi života.

Kopirati
Drag cursor here to close