Tribina

Mostar: Nasilje nad djecom - vrijeme drugačijih vrijednosti

Lifestyle / Flash | 23. 01. 2016. u 10:01 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stanovnici bjelopoljske kotline imali su priliku nazočiti javnoj tribini koja jasno govori o svim nedoumicama današnjice 'Stop nasilju među djecom'.

Javna tribina je održana u Društvenom domu Potoci u četvrtak. Ideja o ovakvom iskoraku da se bez predrasuda kaže o pošasti današnjice iskazali su Vijeće učenika i Vijeće roditelja koji zajedno sa zaposlenicima OŠ 'Bijelo Polje' Potoci i lokalne zajednice Potoci su bili organizatori javne tribine.

Predavači na ovom događaju su bili psiholog Berina Hećam, sociolog Asim Peco, predstavnici Pedagoškog zavoda i Centra za socijalni rad Mostar, Predstavnik MUP-a i Tim za maloljetničku delikvenciju Vijeća roditelja i škole.

Tribinu su upotpunili i sudionici Teatra mladih Mostar sa svojom 502. repriznom interaktivnom predstavom 'Maske'. Gosti predavači su istaknuli da je vrijeme drugačijih vrijednosti gdje svi građani trebaju djelovati preventivno, da se ne iskušavamo posljedicama koje su itekako oko nas.

Podijeljena je odgovornost između roditelja, škole i ostalih institucija u pogledu podizanja mladog naraštaja. Završna riječ je potreba za sličnim aktivnostima koje svakako imaju opravdanost za kazivanjem.

Kopirati
Drag cursor here to close