Novi datum koncerta

Mostar: Novi termin koncerta Bože Vreće

Lifestyle / Flash | 15. 05. 2017. u 12:56 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog proglašenog Dana žalosti u Mostaru i tragedije koja se dogodila, koncert Bože Vreće koji se trebao održati sutra, 16. svibnja u HKD Hercega Stjepana Kosače održati će se u novom terminu - 22. svibnja 2017., s početkom u 20 sati.

Svestrani umjetnik, interpretator, autor sevdalinki i pisac, Božo Vrećo, tijekom posljednjih nekoliko godina postao je ne samo regionalna, već i europska i svjetska glazbena senzacija. Muško-ženska dualnost Bože Vreće koja svakom njegovom koncertu daje posebnu dramatičnost i virtuoznost i njegova jedinstvena a capella interpretacija sevdalinki zaista pretvaraju svaki Vrećin koncert u nezaboravno i emotivno glazbeno putovanje.

'New York Times' je ovog lirskog tenora nedavno okarakterizirao kao 'Čovjeka anđeoskog glasa, koji dotiče srca i miluje duše!', te je Vreću i dodatno nazvao 'sinonimom potpune slobode'.
Vrećo je do sada je objavio četiri studijska albuma, a posljednji pod nazivom 'Pandora'. U ljetnim mjesecima 2017. izaći će i njegov peti album, 'Božo Vrećo - live in Paris' - radi se o snimci live koncerta iz čuvenog pariškog Théâtre Le Palace.

U nekoliko je navrata javno izjavio da je njegova najveća iskopina upravo bila sevdah, ali 'onaj koji se pritajeno brusio i stvarao u njemu, sve dok nije ugledao svjetlost dana i zasjao punim sjajem'.

Na repertoaru predstojećeg koncerta uz tradicionalne sevdalinke, Božo Vrećo uvrstit će i autorske sevdalinke koje je publika i kritika već odavno objeručke prihvatila, slaveći Vreću kao umjetnika koji je popunio prazninu od gotovo 40 godina, koliko nisu pisane sevdalinke.

Kopirati
Drag cursor here to close