Dani Studentskog zbora

Mostar: Održana radionica o izradi domaćeg piva

Lifestyle / Flash | 22. 04. 2016. u 06:17 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu programa “Dani edukacije” povodom manifestacije “Dani Studentskog zbora”, održana je pivska radionica na Agronomsko i prehrambeno – tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

“Budući da u posljednjih par godina craft pivarstvo postaje sve popularnije u Bosni i Hercegovini, odlučili smo organizirati radionicu na kojoj će naši predavači studentima objasniti kako se pravi domaće pivo i što je sve potrebno da se pokrene vlastiti posao”, rekla je organizatorica radionice Marija Banožić.

Predstavnik craft pivovare “Lovac”, Vlado Mandić i predstavnik craft pivovare “Džudžan”, Renato Juričić u svom su izlaganju pokazali čitav proces izrade domaćeg piva, sastojke od kojih nastaje dobro pivo te potrebnu opremu kućne radinosti.

“Ovom radionicom smo htjeli promovirati domaće craft pivarstvo, upoznati ljude sa više vrsta i okusa piva te dati korisne informacije o konzumaciji ili kupovini istog”, istaknuo je jedan od predavača Vlado Mandić.

Prezentacijom “Kategorizacija i degustacija piva”, Adnan Oručević prisutnim studentima objasnio je što je to BJCP (Beer Judge Cerfitication Program), odnosno vodič za kategorizaciju i glavne osobine piva te naglasio neka od zlatnih pravila za ispijanje dobrog piva.

Svi prisutni su na kraju predavanja mogli uživati u degustaciji domaćeg piva.

Kopirati
Drag cursor here to close