Troškovi, troškovi

Mostar ostaje bez još jednog simbola

Lifestyle / Flash | 07. 09. 2015. u 08:23 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nedjelju su za malu raju organizirane besplatne vožnje jedinim vlakićem za djecu u Mostaru. Pored vožnje, djeca su se zabavila uz grickalice i sokove koje je organizirao vlasnik vlakića Oliver Šunjić.

Povod ovom događaju je tužan, jer mališani krajem ove sezone ostaju bez jedinog vlakića u gradu, a razlog su preveliki nameti i skupo održavanje ovog malog parka za malu raju.

Veliki broj roditelja koji je doveo djecu kako bi se malo zabavili jednostavno ne može vjerovati kako više vlakića neće biti, te kako polako nestaje još jedan od simbola Mostara.

"Umjesto da nagrade čovjeka ili ljude koji se brinu o ovom 'projektu', vlasti žele ugasiti ovo mjesto koje je jedno od rijetkih površina gdje se djeca mogu bezbrižno zabaviti. Osim vlakića i zelena površina oko mjesta za zabavu je uređena, tako da zaista ne znam zašto ovo nekome smeta", riječi su jednog roditelja.

Oliver Šunjić koji je vlasnik vlakića rekao je kako su jednostavno prevelike obaveze, odnosno veliki financijski izdaci zbog kojih ovo mjesto zabave prestaje sa radom. Također, prevelika je i papirologija, Grad traži svoje, drugi svoje tako da jednostavno postaje prezahtjevno održavanje.

"Ukoliko se pokaže volja, prvenstveno Grada, a zatim roditelja i drugih, vlakić bi mogao opstati, ali u ovim uvjetima je gotovo nemoguće", rekao je Šunjić.

Kopirati
Drag cursor here to close