Manifestacija

Organizira se niz aktivnosti - Mostar postaje 'središte' mira

Manifestacija Međunarodni dani mira u Mostaru, niz aktivnosti koje promoviraju mir
Lifestyle / Flash | 20. 09. 2024. u 16:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U četiri dana, grad Mostar postaje središte inicijativa koje promoviraju mir, razumijevanje i zajedništvo, a koje se održavaju povodom obilježavanja Međunarodnog dana mira.

Manifestacija je otvorena konferencijom pod nazivom ''Building peace: Perspectives on Today's Most Complex Global Challenges'', a posjetitelji su imali priliku sudjelovati u panel diskusiji na temu globalnih izazova u stvaranju zajednice mira u današnjem društvu, radionicama škole United World College iz Mostara koje govore o podijeljenim zajednicama i zajednicama u sukobu, i pogledati predstavu Mostarskog teatra mladih ''Game''.

Foto: Mreža za izgradnju mira / U četiri dana, grad Mostar postaje središte inicijativa koje promoviraju mir

Predstava je nastala u suradnji s Agencijom lokalne demokracije LDA Mostar, u okviru velikog međunarodnog projekta IMPACT i govori o iskustvima ljudi koji su napustili svoje domove i upustili se u neizvjesno putovanje u potrazi za boljim i sigurnijim životom.

Mreža za izgradnju mira, United World College (UWC) Mostar, forumZFD u BiH (Forum civilna mirovna služba) i Agencija lokalne demokracije Mostar - LDA Mostar, uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) i Rockefeller Brothers fonda, organiziraju obilježavanje Međunarodnog dana mira, i dana UWC-a 21. rujna.

Foto: Mreža za izgradnju mira / U četiri dana, grad Mostar postaje središte inicijativa koje promoviraju mir

Program se nastavio i u četvrtak, 19. rujna 2024. godine radionicom ''Podijeljene zajednice i proces izgradnje povjerenja - Gdje se griješilo i što dalje'', regionalnim okruglim stolom i predstavom, a detaljan program dostupan je ovdje.

Mreža za izgradnju mira u petak, 20. rujna 2024. godine dodjeljuje Mirovnu nagradu ''Goran Bubalo'' za ovu godinu. Održat će se radionice kojima će prisustvovati učenici i učenice iz 72 različite zemlje svijeta, kao i učenici i učenice iz zemalja zahvaćenih sukobima, te treninzi za organizacije civilnog društva uz predstavljanje organizacija u okviru USAID-ovog projekta Podrška lokalnim resursnim organizacijama.

Foto: Mreža za izgradnju mira / U četiri dana, grad Mostar postaje središte inicijativa koje promoviraju mir
 

Posljednjeg dana manifestacije, u subotu, 21. septembra/rujna 2024. godine, održat će se koncert kojim će završiti ovogodišnje obilježavanje Međunarodnog dana mira.

Kopirati
Drag cursor here to close