Životinje jer mi brinemo

Mostar: Upoznajte volontere dobra srca koji su s ulice spasili 90 životinja

Lifestyle / Flash | 18. 08. 2015. u 13:17 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pitanje pasa lutalica se zanemaruje sve dok ne dođe do nekog incidenta, no u Mostaru je prije otprilike godinu dana osnovana Udruga za zaštitu životinja 'Životinje jer mi brinemo', koja neumorno pomaže odbačenim životinjama u našem gradu.

'Životinje, jer mi brinemo Mostar' je udruga koja djeluje na području Mostara, a u sferu njihovog djelovanja spada hranjenje, liječenje, sterilizacija, čipiranje (registracija), kompletiranje dokumentacije potrebne za udomljavanje istih, zbrinjavanje napuštenih životinja u za to pripremljene objekte, suradnja s vlastima, nevladinim organizacijama i donatorima oko implementacije svih projekata, prikupljanje hrane, lijekova, kozmetike, socijalizacija napuštenih životinja, edukacije, suradnja sa sličnim udrugama po svakom pitanju.

Ova strasna ekipa hitno trazi dom. Pronadjeni su na Buni u Mostaru, stari skoro tri mjeseca, sest djecaka i jedna zenka....

Posted by Životinje Jer Mi Brinemo on Monday, August 17, 2015

''U godini našeg rada spasili smo preko 90 životinja s tim da njih 30 čeka na svoj dom, a ostalih 60 je udomljeno u protekloj godini. Osnovna briga za pse kao iza mačke osim sredstava za hranu ili za smještaj (ukoliko isti plaćamo) iznosi 100,00 KM po životinji. U toj cijeni su uključena dva cjepiva za zarazne bolesti, putovnica, mikrochip i cjepivo protiv bjesnila. Također ukoliko životinju steriliziramo troškovi se povećavaju. Svaka životinja pod skrbi udruge se tretira jednako i svaka dobiva navedeno. Također dodatna sredstva izdvajamo i za zaštitu protiv vanjskih i unutarnjih parazita. Smještaj za životinje plaćamo po potrebi,a on iznosi od 100 do 150 KM po mjesecu'', rečeno je u razgovoru za Bljesak.info iz udruge Životinje jer mi brinemo.

Inače, udruga se financira iz donacija i vlastitih sredstava volontera, a svi ljubitelji životinja mogu pomoći radu udruge.

Ime: EmilSpol: MuskoStarost: cca. 3 mjesecaVisina: 30 cmTeina: 4 kgKastriran: ne Cijepljen: ne, u procesu...

Posted by Životinje Jer Mi Brinemo on Friday, August 14, 2015

''Radu naše udruge svatko može pomoći i to na različite načine. Možete postati naš volonter, možete pomoći u promociji životinja za udomljavanje, novčanim donacijama, donacijama u vidu deka, kućica, hrane i svega ostalog što nam je potrebno'', rečeno je iz udruge, no kako nam otkrivaju u Mostaru je jako mali krug ljudi koji izlazi u susret udruzi dok drugih 'nije briga'.

Problem pasa lutalica u Mostaru nije toliko izražen kao u drugim bh. gradovima kao što su Sarajevo i Zenica, pogotovo jer su brojne nevladine organizacije proteklih godina vršile sterilizaciju pasa, no ne zna se broj pasa lutalica koje cirkuliraju gradom.

Frki je pronaena polovinom aprila ispred moje zgrade. Prva maka koju sam vidjela u godinu dana. Cuke su ih sve...

Posted by Životinje Jer Mi Brinemo on Wednesday, August 12, 2015

''Broj pasa lutalica u gradu je jako teško znati. Jedna ženka u roku od godinu dana na svijet može donijeti čak i oko 20 psića. Koliko njih uspije preživjeti na ulicama je jako teško reći. Nove životinje se rađaju,a dosta njih ugine'', rekli su nam iz udruge 'Životinje jer mi brinemo''.

Broj napuštenih životinja je moguće spasiti jedino masovnom sterilizacijom i kastracijom te kažnjavanjem neodgovornih vlasnika.

''Ukoliko u ovom trenu sklonite sve napuštene životinje za vrlo kratko vremensko razdoblje imat ćete imati isti broj na ulicama. Razlog tome jeste neodgovorno vlasništvo'', kažu u Udruzi.

Kopirati
Drag cursor here to close