Evo tko su odabrani

Mostarci birali heroje: Svečano dodijeljene nagrade Nijaz Slipičević

Volonteri Crvenog križa i mladi plivač Danis Harmandić među nagrađenima na svečanosti "Nijaz Slipičević"!
Lifestyle / Flash | 22. 09. 2024. u 14:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prepunom Centru za kulturu, održana je svečanost dodjele nagrada i priznanja "Nijaz Slipičević" koju tradicionalno organizira "Fondacija Slipičević". I ove godine su građani Mostara, putem glasanja na društvenim mrežama birali kome će pripasti prestižna nagrada ''Nijaz Slipičević'', koja se tradicionalno dodjeljuje mladim ljudima koji su ostvarili značajne rezultate u svojim poljima.

Prvonagrađeni su bili Volonteri Crvenog križa Grada Mostara! Na sportskim maratonima, trkama, natjecanjima, na koncertima i velikom skupovima, na ulicama grada usred mostarskog ćelopeka - možete ih sresti doslovno uvijek. I samo je jedna misija u kojoj su se okupili - pomoći svojim sugrađanima, pomoći životinjama kad god treba, koliko god treba.

Video: Svečana dodjela nagrada "Nijaz Slipičević" za 2024. godinu

Danis Harmandić, mladi i perspektivni plivač je dobio drugu nagradu! Lani se okitio titulom najboljeg sportiste juniora Grada Mostara, ali tu se nije zaustavio. Prije nepunih mjesec dana, ovaj plivač, član Kluba vodenih sportova Orka postao je apsolutni rekorder BiH u disciplini 100 metara prsno.

Održana je svečanost dodjele nagrada i priznanja "Nijaz Slipičević"


Dobitnik treće nagrade bio je kolektiv CERIT (Centar za edukaciju, robotiku, inovacije i tehnologiju). CERIT najbolje robotičare našeg grada i zemlje. Pod zastavom Bosne i Hercegovine i mentorstvom profesora Anesa Hadžiomerovića s međunarodnih se natjecanja i olimpijada vraćaju okićeni medaljama, te tako našu zemlju pozicioniraju među najnaprednije u suvremenim tehnološkim dostignućima.

Ove godine Fondacija Slipičević je dodijelila tri plakete "Nijaz Slipičević" i to Vahidu Halilhodžiću za doprinos sportu, promociji Mostara i BiH u svijetu, te poticanju europskih vrijednosti u društvu, Tavla klubu Stari Grad za očuvanje tradicije Mostara i promociju tavle kao sportske discipline te Osmanu Džihi za spajanje ljudi u dijaspori s domovinom i 700 emisija ''U tuđoj avliji''.

Prvonagrađeni su bili Volonteri Crvenog križa Grada Mostara! 
Kopirati
Drag cursor here to close