baka mraz?!

Može li žena biti Djed Mraz?

Lifestyle / Flash | 17. 12. 2015. u 19:00 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bi li žena mogla biti Djed Mraz pitanje je kojim je agencija za komunikaciju Anomaly provela mali društveni eksperiment među grupom djece u Velikoj Britaniji. Odgovori su bili uglavnom negativni, a obrazloženja su bila da bi se kao žensko Djeda Mraz izgubila na nebu ili, na primjer, ženski Djed Mraz "ne bi imao snage ponjeti sve te poklone, te da bi morala puno trenirati", prenosi Tanjug.

Jedno dijete je reklo da bi se u slučaju da rodi bebu, Baka Mrazica morala brinuti o njoj, pa ne bi imala vremena raznositi poklone. A na pitanje: "U čemu bi se Baka Mrazica najviše istaknua", djeca su bez razmišljanja odgovarala: "U kuhanju".

Anomaly je provela istraživanje s ciljem da potakne roditelje da više razgovaraju o nejednakosti spolova sa svojom djecom. Ova agencija je nedavno realizirala kampanju "More Women" (Više žena) u okviru koje su sa službenih snimki bili "izbrisani" svi muškarci kako bi se ukazalo na mali broj žena u sferama odlučivanja.

"Čak je i najvažniji božićni posao rezerviran za muškarce", objasnio je Alex Holder, jedan od partnera agencije, prenosi britanski tisak.

"Mi želimo da ljudi razmisle o tome kako nema mnogo moćnih ženskih uzora. Zašto ne bismo počeli od voditelja božićne parade?", istaknuo je on.

Kopirati
Drag cursor here to close