Spašavanje skijaša

Na Kupresu počela vježba spašavanja sa žičare

Lifestyle / Flash | 15. 11. 2015. u 10:06 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi Kluba spasioca "2000 Sarajevo", na Kupresu, danas izvode pokaznu vježbu spašavanja skijaša sa zaglavljenih žičara i ski-liftova.

''Mislimo da će vježba proći u najboljem redu. Radimo s najsuvremenijom opremom po europskim standardima i neće biti problema'', kazao je Paša Grbo, predsjednik Kluba spasioca.

Pojašnjava da u samom procesu spašavanja sudjeluje deset momaka i djevojaka, članova Kluba, iz Federalne službe spašavanja s visina, općinske Službe za spašavanje s visina Općine Centar, koji će se spuštati od stubova do korpi u kojima su ''zaglavljeni“ skijaši, odakle će ih spustiti na zemlju.

Bit će angažirano, kako Grbo navodi, oko dvadeset spasioca, markiranata, pratećeg osoblja, kola hitne pomoći s Kupresa, tako da je ''dana baš velika vrijednost ovoj vježbi".

''Pokušavali smo da animiramo rukovodstvo ZOI'84 da na olimpijskoj Bjelašnici organiziramo vježbu, da nam se ne bi ponovile scene od prije nekoliko godina kada su se na žičari zaglavili skijaši na Jahorini, međutim oni nemaju afiniteta pa smo ponudili da vježba bude na Kupresu, a rukovodeći kadar Ski centra nas je odlično prihvatio'', istaknuo je Grbo.

Mještani Kupresa kao i gosti hotela na Kupresu danas imaju priliku promatrati vježbu spašavanja sa žičara i ski-liftova i naučiti da to nije lak poduhvat.

Kopirati
Drag cursor here to close