Opasno vrijeme

Narančasto upozorenje zbog grmljavinskog nevremena

Lifestyle / Flash | 01. 06. 2017. u 09:00 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni hidrometeorološki zavod BiH izdao je narančasto upozorenje za danas u intervalu od 17.00 do 24.00 sata zbog izraženijeg grmljavinskog nevrijemena, praćenog jakim udarima vjetra, intenzivnijim padalinama, lokalno i gradom.

Upozorenje je izdano za područje sjeverozapadne, sjeverne i sjeveroistočne Bosne.

U navedenim područjima lokalno su moguće i obilne padaline u kraćem vremenskom intervalu, pa je moguće i očekivati da tijekom jednog sata padne između 20 do 30, i do 35 l/m2, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Prema prognozama, u Bosni danas će prevladavati nestabilno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

U sjevernim, sjeverozapadnim i mjestimično sjeveroistočnim područjima Bosne, krajem dana ili u večernjim satima, se očekuje izraženije grmljavinsko nevrijeme s intenzivnijim padavinama, lokalno gradom.

U Hercegovini bit će sunčano. Vjetar će u slab u Bosni, uglavnom biti sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini jugozapadni. Dnevne temperature od 25 do 31 stupnja.

U Bosni i Hercegovini prijepodne je bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 11.00 sati: Ivan-sedlo 20 stupnjeva, Sokolac 22, Bugojno, Neum 23, Livno, Sarajevo, Trebinje 24, Jajce, Prijedor, Srebrenica, Tuzla 25, Bijeljina, Drvar, Gradačac, Grude, Stolac, Zenica, Zvornik 26, Bihać, Doboj, Mostar, Sanski Most 27, Banja Luka 28, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close