okrugli stol

Nevesinjke o Mostaru

Lifestyle / Flash | 29. 10. 2015. u 13:47 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje 'Inicijativa građana/ki' Mostar organizira okrugli stol na temu 'Nevesinjke o Mostaru' 01.11.2015. godine u Mostaru u prostorijama Spomen kuće Gojka Vukovića u Donjoj Mahali, s početkom u 11 sati, priopćila je Inicjativa građanki.

Na okruglom stolu sudjeluju žene iz općine Nevesinje i Grada Mostara.

Okrugli stol se organizuje u okviru projekta PRO-Budućnost (Povjerenje, Razumijevanje, Odgovornost za Budućnost) Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) koji implementira Catholic Relief Services u suradnji sa Fondacijom Mozaik, Caritasom BK BiH, Forumom građana Tuzle, Helsinškim parlamentom građana Banja Luka i Međureligijskim vijećem u BiH.

Svrha okruglog stola je razmjena informacija između ove dvije zajednice, njihovoj prošlosti ali i budućnosti, te razgovor o vrijednostima, vjerovanjima, ponašanju i iskustvima pripadnika 'drugih' što će doprinijeti iskorjenjivanju negativnih stavova, stereotipa i diskriminacije.

Projekt je još jedan doprinos žena procesu izgradnje pomirenja i povjerenja među zajednicama.

''Smatramo kako su žene u stanju da jasno prepoznaju probleme lokalnih zajednica i da planiraju konkretne aktivnosti kako bi se rješili ti problemi'', navedeno je u priopćenju.

 

Kopirati
Drag cursor here to close