Nastavak tradicije

Nizozemci žele ''katance ljubavi''

Lifestyle / Flash | 05. 06. 2015. u 14:53 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grad Venlo, kojeg neki nazivaju i ''nizozemskim Parizom'', službeno se obratio vlastima francuske prijestolnice Pariza sa zahtjevom da se stotine tisuća ''katanaca ljubavi'' sa mosta Pont Des Arts dopreme upravo u ovaj grad na krajnjem jugoistoku Nizozemske, javlja agencija Anadolija.

Nakon što su pariške vlasti početkom ovog tjedna počele uklanjati blizu milijun katanaca koje su parovi iz cijelog svijeta proteklih godina ostavljali kao simbole ljubavi na mostu Pont Des Arts na rijeci Seni, uprava nizozemskog grada Venlo na rijeci La Meusi se ponudila da se pobrine za katance.

Zamjenik načelnika Venloa Stephen Satin je priopćio da je uputio i službeni dopis vlastima Pariza i da kao grad koji je sličan ''gradu svjetlosti'' žele sačuvati jedan od njegovih simbola.

Satin je kazao da bi katanci sa pariškog mosta mogli biti postavljeni kao ograda na novoizgrađenom mostu na rijeci La Meusi u centru Venloa i da bi se tradicija stavljanja katanaca ljubavi i bacanja ključeva u vodu mogla tako nastaviti upravo u ovom gradiću.

Odluku o uklanjanju između 700 tisuća i milijun katančića koji teže više od 45 tona sa mosta Pont Des Arts pravda se sigurnosnim aspektom da je teret postao prijetnja za urušavanje mosta. Radovi na uklanjanju ograde sa katancima bi trebali biti okončani do kraja ovog tjedna, a katanci se odlažu u posebno skladište. Do sada nije precizirano što će se dogoditi s katancima, iako su gradske vlasti Pariza već dale naznake da će ih iskoristiti za podizanje svojevrsnog spomenika ljubavi.

Kopirati
Drag cursor here to close