Vožnja

'Nova stvar': Prvi album Bas i Stega konačno objavljen!

Lifestyle / Flash | 12. 01. 2015. u 13:45 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sastav Bas i Stega objavio je svoj prvi album pod nazivom 'Nova stvar' na kojem se nalazi devet pjesama u kojima dominiraju instrumentalne dionice.

Debitantsko ostvarenje ove četvorke, koja je za četiri godine postojanja održala veliki broj samostalnih i festivalskih nastupa uključujući i visoke pozicije na natjecateljskim manifestacijama, snimano je u pančevačkom studiju 3x2 pod palicom Stefana Gaćeše zaduženog za snimanje, miks i produkciju uz asistenciju Dejana Sredića.

Paralelno s objavom albuma, koji se može poslušati ovdje, Bas i Stega predstavljaju i video spot za numeru 'Vožnja', realiziran u suradnji s animatorom Bojanom Petkovićem.

Prema riječima članova benda 2015. godinu maksimalno će iskoristiti za koncertno promoviranje albuma u zemlji i van granica Srbije, a također najavljen je i rad na novim pjesmama.

Inače, Bas i Stega je beogradski sastav kojeg čine Dragan Gale Vlajić (gitara), Miroslav Bata Sekulic (bass gitara), Stevan Đorđević (gitara), Nikola Pujaz (bubnjevi).

Glazba koju izvodi Bas i Stega je uglavnom instrumentalna. Zasniva se na stabilnim ritmovima, koji su podržani razigranim bas linijama. Sve je obojeno psihodeličnim zvukovima isprepletanih gitara. Mješavina je raznih glazbenih pravaca (Dub, Funk, Post Rock, Jazz). Ime Bas i Stega, nastalo je nakon igranja početnim slogovima imena, kao odgovor na pitanje tko su oni - Ba(Bata), Si(Siniša), Ste(Steva), Ga(Gale).

Kopirati
Drag cursor here to close