U.G. "Prijatelji "

Obilježavanje pasa beskućnika

Lifestyle / Flash | 22. 07. 2011. u 08:29 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Psi koje ste sigurno u Mostaru primijetili, obilježene markicama žute boje na uhu sa registarskim brojem, rezultat su rada Društva i Udruge za humani odnos prema životinjama, te naročito Veterinarska stanica Mostar Bišće polje b.b. Mostar.

Psi obilježeni na ovaj način su beskućnici koji zbog nesređenog stanja grada nemaju adekvatno mjesto (prostor) na kom bi bili sigurni.

Iz navedenih razloga, učinjen je maksimalan napor da te životinje imaju kategoriju u kojoj će moći živjeti pored ljudi i biti sigurni i jedni i drugi.

U priopćenju koje nam je poslala U.G. "Prijatelji " Mostar navodi se kako su ti psi sterilizirani (ne mogu se reproducirati,samim tim su miroljubljiviji) i cijepljeni protiv bjesnoće. Psi su i očišćeni od unutarnjih parazita, i po sustavu koji je Zakonom propisan Uhvati, Steriliziraj, Pusti ponovo se vraćaju na ulicu.

Iz ove udruge su zamolili sugrađane da životinje ne proganjaju, tuku ili pak ubijaju.

''Životinje su pod zaštitom, možete zbog toga zakonski odgovarati ako vas netko prijavi. Ako želite možete im pomoći, dajte im vode (u ove vruče dane) ili ih nahranite da bi im olakšali njihovu crnu svakodnevicu. Ako želite možete ih usvojiti (uzeti ih u svoju kuću, bez pitanja, možda javiti veterinarskoj stanici da skinu markicu) s tim što to trebate prijaviti Veterinarskoj stanici kod koje su ti psi prijavljeni i registrirani. Imat ćete kućnog ljubimca koji je steriliziran i cijepljen.'' navode iz U.G. "Prijatelji " Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close