Narednih dana

Oblačno iznad BiH

Narednih dana oblačno vrijeme, u višim područjima moguć slab snijeg
Lifestyle / Flash | 26. 11. 2022. u 10:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Oblačno vrijeme u nizinama sa slabom kišom, a u višim područjima sa slabim snijegom očekuje se u Bosni i Hercegovini narednih dana, javlja Anadolija.

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Najhladnije je bilo na Ivan Sedlu gdje su izmjerena minus tri stupnja Celzija. U Bijeljini, Doboju, Livnu i Tuzli izmjereno je nula stupnjeva, Banja Luci, Gradačcu, Sanskom Mostu i Sarajevu jedan stupanj, Bihaću, Prijedoru, Širokom Brijegu i Zenici dva, Grudama tri, Trebinju šest, Mostaru sedam i Neumu devet stupnjeva Celzija.

"Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U noći na nedjelju u Bosni i na sjeveru Hercegovine u nizinama se očekuje slaba kiša, a u višim područjima slab snijeg. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne vjetar umjeren sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između četiri i devet stupnjeva, na jugu zemlje od deset do 14", priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Oblaci do sredine tjedna

U ponedjeljak se u Hercegovini i jugozapadu Bosne prognozira pretežno sunčano vrijeme. U većem dijelu Bosne prije podne pretežno oblačno. Smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus tri i dva stupnja, na jugu od tri do šest. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između četiri i osam, na jugu zemlje od deset do 13 stupnjeva Celzija.

U utorak se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno vrijeme. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus tri i jedan, na jugu zemlje do pet stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između tri i sedam, na jugu zemlje od devet do 12 stupnjeva Celzija.

I u srijedu se u Bosni i Hercegovini, prema prognozi FHMZ-a BiH, očekuje oblačno vrijeme. Od poslijepodnevnih sati u nizinama se očekuje slaba kiša, a u višim područjima slab snijeg. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus dva i dva stupnja, na jugu zemlje do šest. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između dva i šest, na jugu zemlje do 11 stupnjeva Celzija.

Tegobe kod kroničnih bolesnika

Biometeorološke prilike su relativno nepovoljne. Mada će prevladavati stabilno vrijeme, bez većih oscilacija, hladna jutra i noći bi mogli dovesti do jačanja tegoba kod kroničnih bolesnika, naročito astmatičara i osoba sa kardiovaskularnim problemima.

Neophodno je posvetiti pažnju primjerenom odijevanju, zaštiti od nižih temperatura, te izbjegavati pretjerane aktivnosti na otvorenom. Sa noćnim satima opća slika dodatno će se pogoršati, usljed povremenih, ne suviše jakih padavina.

Kopirati
Drag cursor here to close