Prognoza

Od vikenda slijedi šok: Stižu minusi i u Hercegovinu

Lifestyle / Flash | 11. 01. 2016. u 12:27 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako vas je današnja i sutrašnja toplina iznenadila što ćete tek misliti o razdoblju od vikenda kada slijedi totalni šok.

''Zimu ne smijemo otpisati do kraja veljače ii čak i do sredine ožujka'', rekao je za Bljesak.info profesor povijesti i zemljopisa Zoran Zadro.

Promjenjivo s kišom nastavlja se i do kraja tjedna, pri tome će obilnija kiše biti u petak uz zahlađenje se u gorju očekuje i snijeg, snijega će vjerojatno biti i u nizinama Bosne. 

Upozorenje

Uprava civilne zaštite Republike Srpske skrenula je pozornost građanima da poduzmu preventivne mjere na osobnoj zaštiti i zaštiti imovine i materijalnih dobara, nakon najave meteorologa da će se narednih nekoliko dana nastaviti promjenjivo vrijeme sa kišom i vjetrom.

Meteorolozi predviđaju vjetar koji će na trenutke biti olujnog karaktera, naročito u Krajini i Hercegovini.

Iz Civilne zaštite mole građane da, shodno prognozi meteorologa, planiraju boravak na otvorenom.

Od vikenda, navodi Zadro, slijedi jače izraženi pad temperatura uz jak sjeveroistočni vjetar, tako da bi razdoblje od nedjelje do kraja onog tamo tjedna našu regiju mogao pogoditi val hladnoće.

''Pri tome će minusi osim u Bosni učestala pojava biti i u Hercegovini, gdje bi ujutro u pojedinim dijelovima mogli mjeriti i do - 10C. Situacija s oborinama još nije sasvim jasna, iako se nešto oborina očekuje tijekom nedjelje i u ponedjeljka uglavnom bi zbog hladnoće one bile snježne'', navodi Zadro i kaže kako mogućnost snježnog pokrivača postoji u Bosni te u gorskim dijelovima zemlje.

''Za sada je upitan snijeg u nizinama Hercegovine, barem onaj konkretniji, ali snijeg slab do umjeren uz jaku buru nije isključena opcija. Veći naglasak na nas je za sada hladnoća uz buru'', rekao je Zadro najavivši minuse uz jak vjetar.

Inače, prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, u noći na utorak očekuje se jače naoblačenje sa zapada što će donijeti kišu u cijeloj BiH. Više padavina bit će u Hercegovini. Puhat će jak vjetar s olujnim udarima južnog smjera.

Kopirati
Drag cursor here to close