Osnaživanje žena

Održana obuka za dadilje koju su pohađale žene iz Mostara, Sarajeva i Banja Luke

Svim ženama u BiH potrebna je podrška, Caritas nastoji kroz svoje djelovanje pomoći prvenstveno marginaliziranim, isključenim i siromašnim ženama u BiH.
Lifestyle / Flash | 25. 10. 2017. u 22:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu projekta ''Osnaživanje žena u BiH'' Caritas Bosne i Hercegovine realizirao je u Mostaru obuku za dadilje koju su pohađale žene iz Banja luke, Sarajeva i Mostara.

Na obuci se učilo o razvojnim igrama iz aspekta motornog, govornog i socio-emotivnog razvoja djece, kao i o zdravoj prehrani, sigurnom okruženju za djecu, te pružanju prve pomoći, odnosno pravilnim reakcijama o svim najčešćim zdravstvenim situacijama u radu s djecom. Intenzivno se radilo i na svim aspektima razvoja komunikacije s djecom, ali i na komunikaciji između roditelja i dadilja. Značajan dio obuke činile su praktične vježbe u kabinetu, kao i izravan rad s djecom u vrtiću kroz praksu uz mentorstvo trenera ove obuke.
 
''Svim ženama u BiH potrebna je podrška, Caritas nastoji kroz svoje djelovanje pomoći prvenstveno marginaliziranim, isključenim i siromašnim ženama u BiH. Ovakve obuke za žene su značajne za povećanje njihove konkurentnosti na tržištu rada'', naglasila je koordinatorica projekta, Jelena Marković.

Inače, ova obuka realizirana pod vodstvom Tanje Raič Tarčuki, jedna je od mnogih koje je taj tim realizirao samo u posljednjih par tjedana u Hercegovini. Tako je nedavno završni ispit uspješno položio cjelokupan kolektiv Hitne službe Doma zdravlja Mostar, kao i djelatnici Osnovne škole Marka Marulića Ljubuški, a edukaciju pod njenim prošli su i djelatnici mnogih drugih odgojno-obrazovnih ustanova i Zavoda za zapošljavanje.

''Caritasovi projekti posebnu brigu vode o educiranju svih slojeva društva i korisnika za koje skrbi. U potpunosti je nevažno radi li se o voditeljima državnih institucija ili korisnicima iz najugroženijih skupina društva – osnaživanje u smislu cjeloživotnog učenja nužno je svima nama! Čast mi je svjedočiti kako cjeloživotno učenje jednako obogaćuje i trenere stručnjake kao i korisnike, te polaznike naših obuka - na čemu sam neizmjerno zahvalna cijelim timu'', zaključila je Tanja Raič Tarčuki.

Kopirati
Drag cursor here to close