Lovački gulaš

Održano natjecanje novinara u spravljanju lovačkog gulaša

Lifestyle / Flash | 17. 07. 2011. u 08:12 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hypo Alpe-Adria-Bank u BiH (Hypo banka Mostar i Hypo banka Banja Luka ) proteklog je vikenda u Trebinju organizirala 7. po redu prvenstvo novinara BiH u kuhanju lovačkog gulaša u kotliću. Trodnevno druženje novinarskih redakcija iz cijele Bosne i Hercegovine započelo je u petak večerom za 130 gostiju u restoranu Ognjište u Trebinju. Goste su zabavljali bend Blavorsi i Trebinjski tamburaši.

VII prvenstvo je otvorila Julijana Mikulić Jurković, voditelj Odjela korporativnih komunikacija, Marketing/PR Hypo banke.  

Novinari sarajevske redakcije magazina Rejting u sastavu Envera Hasanagić i Mirela Jež pobjednici su ovogodišnjeg natjecanja. "Zaista smo iznenađeni i sretni što je naš gulaš žiriju bio najukusniji. Na natjecanje nismo došli da pobjedimo. Došli smo se družiti i provesti vikend uz drage ljude, naše kolege novinare i veliko hvala organizatoru Hypo banci na predivnom druženju u Trebinju", izjavila je gđa Hasanagić. Nagradu Hypo banke prvoplasiranoj ekipi – 2 x 5 dana u Neumu za dvije osobe pobjednicima je uručio gosp. Vlčan.    
 
Drugoplasirana ekipa je bio tim SRNE u sastavu Mirjana Sarčević i Milica Džepina koje su i ranijih godina pokazale zavidno umjeće u kuhanju gulaša i tradicionalno su među top 10 timova. Nagradu SRNI uručila je Julijana Mikulić Jurković, a nagrada je spa vikend u Hotelu Termag na Jahorini. 
 

Nagradu trećeplasiranoj ekipi uručila je Marija Panić, voditelj korporativnih komunikacija, marketing/PR u Hypo Banjaluka, te će ekipa portala ekapija, koja je osvojila treće mjesto, u sastavu Danijela Kozina i Nermina Vloder  uživati u nagradi Hypo banke – večeri za dvoje u restoranu po izboru u BiH. 

Ovogodišnje prvenstvo, kako je to primjetio i direktor Hypo Banja Luka Samuel Vlčan, prošlo je u znaku žena jer su prva tri mjesta zauzele ekipe  sastavljene od pripadnica ljepšeg spola. 

Osim plasmana na europsko prvenstvo novinari koji su ove godine prema mišljenju stručnog žirija skuhali najukusniji gulaš od jednog kilograma mesa divljači, a osvojili su i hotelske aranžmane za dvije osobe na različitim turističkim lokacijama u BiH, kao i druge nagrade.

Propozicijama natjecanja u kuhanju lovačkog gulaša u kotliću predviđeno je da svaka novinarska ekipa sastavljena od dva člana skuha gulaš od jednog kilograma srnetine za dva sata i 45 minuta, a stručni žiri ocjenjuje ukus, boju i gustinu čorbe i kuhanost mesa.

Osim prigodnog zabavnog programa i natjecanja koje je održano jučer u dvorištu Hotela "Leotar" u kojem su novinari i bili smješteni tijekom boravka u Trebinju, u okviru trodnevnog prvenstva organizator Hypo Alpe Adria banka za novinare je upriličila obilazak Trebinja i okoline uključujući i neke od najpoznatijih hercegovačkih vinarija i degustaciju kulinarskih specijalita po kojima je poznat ovaj kraj.

Na europskom prvenstvu koje će se ove godine održati u Sloveniji predstavnici BiH biti će ekipe RTRS-a koja je izborila sudjelovanje osvojivši prošle godine 2. mjesto na prvenstvu Europe. Tri prvoplasirane ekipe sa ovoga VII prvenstva BiH, a organizatori su na prvenstvo pozvali i tim Radija dobre vibracije (RDV) koji je osvojio 4. mjesto u Trebinju, kao i tim magazina Banke u BiH koja iz godine u godinu bilježi dobre rezultate i ove je godine bio među prvih 10.

Suorganizator Sedmog prvenstva novinara BiH u kuhanju lovačkog gulaša u kotliću je agencija 'Primorsko jedro' iz Rijeke, a sponzori osim Hypo Alpe Adria banke, limarija "Sebastijan" i drugi.

Kopirati
Drag cursor here to close